Analyse: Cardano (ADA) zoekt ondersteuning om niet naar 0,75 dollar te gaan

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden wij een poll op onze social media. Daar kan je stemmen voor een analyse van jouw favoriete altcoin. Deze week is ADA (alweer) als de winnaar uit de bus gekomen. Deze coin lijkt een echte favoriet onder onze volgens. Laten we naar de koers kijken.

Support herpakt

Als we de grafiek van ADA tegenover de dollar kijken, zien we dat de koers hier op een cruciaal punt zit. Zoals ik vermeldde in mijn vorige analyse, is Cardano nog één keer naar de gele zone bewogen. Het is goed dat de koers weer door de zone brak, maar het heeft sindsdien nog geen support gevonden.

Echter, dit is de ideale plek hiervoor. Deze zone – die ver teruggaat als support – moet hier een laatste dienst bewijzen om niet verder te zakken.

De rode candle van twee dagen geleden wist precies op de onderkant van deze zone om te slaan. Dit resulteerde in de groene candle van gisteren. Op dit moment is het noodzaak dat ADA niet verder zakt, want dan zou de volgende support pas zijn op de blauwe trendlijn. Dit valt samen met een koers van ongeveer 0,75 dollar (0,69 euro).

Twee sterke supports tegenover bitcoin

Als we kijken naar wekelijkse grafiek van cardano tegenover bitcoin, zien we dat ADA (hier wel) support heeft gevonden. De prijs beweegt op dit moment boven deze zone en het ziet er niet slecht uit. Dit kan alleen veranderen als ADA deze support verliest, maar dat is gelukkig nog een ver-van-mijn-bed-show.

Wat we ook kunnen zien op deze grafiek, is dat er zich een blauwe lijn vormt op de gele zone. Dit is de 200 Weekly MA; het 200 wekelijkse gemiddelde van cardano tegenover bitcoin. Deze lijn kan aardig wat ondersteuning geven als ADA naar deze zone beweegt, en het is mooi om te zien dat hier twee supports samen vallen.

De komende tijd is het dus belangrijk dat cardano boven de 0,90 dollar blijft. Zo niet, dan kunnen we een koers verwachten van 0,75 dollar. Tegenover bitcoin is het een ander verhaal. De koers ziet er daar – buiten een kleine neerwaartse trend – goed uit, omdat er nog twee sterke ondersteuningen zijn als de prijs naar beneden gaat.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.