Analyse: Cardano terug op support die koers naar 0,75 dollar bracht

De cryptomarkt heeft de afgelopen dagen wat klappen gevangen. Cardano is hierin geen uitzondering en verloor 15% aan waarde in 4 dagen. Inmiddels is de koers wel weer op een ondersteuning terecht gekomen die de koers vorige keer naar 0,75 dollar bracht. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Cardano 1

De drie belangrijkste prijslevels

We beginnen deze analyse als gewoonlijk met een blik op de wekelijkse grafiek. Hierdoor kunnen we ver terugkijken in de koers om de belangrijkste prijslevels eruit te halen. Deze zijn in de grafiek hieronder weergegeven als twee rode zones en een blauwe lijn op 0,746 dollar.

De rode zones zijn prijslevels die in het verleden al vaak voor koersveranderingen zorgde. Dit geldt ook voor de blauwe lijn. Het is daarom goed om deze prijslevels alvast helder te hebben, mocht de koers hier ooit terugkomen.

De munt zit nu boven de onderste rode zone, net onder de blauwe lijn van 0,746 dollar. Die laatste vindt zijn oorsprong in een vorig laagtepunt, en zorgt op dit moment voor de meeste weerstand. Als dit level overwonnen wordt, lijkt er weinig weerstand om de koers tot de bovenste rode zone te brengen.

Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Sinds Cardano is afgewezen bij de blauwe lijn, is de munt een flink stuk gedaald. Dit bracht ADA bij een kleine blauwe ondersteuning (ongeveer 0,57 dollar) die erg belangrijk lijkt op de korte termijn. En om deze beter te zien, gaan we kijken naar de dagelijkse grafiek.

Opwaartse trend nog intact

Hieronder staat elke candle niet voor 7 dagen, maar voor 24 uur. Hierdoor kunnen we de bewegingen van de afgelopen dagen beter analyseren. Hier zien we de blauwe zone beter, maar ook de huidige opwaartse trend van ADA (weergegeven met oranje boogjes).

De koers maakt tot nog steeds hogere hoogtes en hogere laagtes op zeer logische prijslevels. Als deze opwaartse trend zich doorzet, lijkt het een kwestie van tijd totdat ADA weer bij een koers van 0,75 dollar aankomt. Het is inmiddels al twee keer gelukt, maar voor een derde keer moet deze blauwe zone zich wel sterk houden.

Het is wel goed om op te merken dat dit een logisch level om een volgend hoger laagtepunt te zetten (op de lagere termijn). Het enige waar we dan op moeten letten, is dat ADA niet onder deze blauwe zone terecht komt. Tot nu toe lijkt de koers zelfs te reageren, maar de tijd zal uitwijzen of dit geen tijdelijke opleving is. Blijf deze levels daarom goed in de gaten houden.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.