Analyse: de burish trend van bitcoin

Vanaf de all-time high tot aan half januari liet de prijs van bitcoin een neerwaartse trend zien. Er werden lagere dalen en lagere toppen neergezet. Vanaf januari is de prijs zich meer zijwaarts gaan ontwikkelen waarbij de toppen even hoog zijn en de dalen weer hoger worden. De trend is dus niet echt bearish en niet echt bullish… meer ertussenin: burish.

Prijsrange

Dat is terug te zien in de weekgrafiek. De daling die begin november werd ingezet was zo’n 50%. Deze flinke daling is ondertussen flink afgezwakt. De laatste drie candles laten de huidige onzekerheid zien. Zowel de verkoopdruk als de koopdruk is in de kiem gesmoord. Ofwel: aan de onderkant van de range vinden kopers de koers van bitcoin erg aantrekkelijk en aan de bovenkant van de range nemen verkopers hun winsten.

Hogere dalen

Als we kijken naar de grafiek waarin elke candle staat voor één dag, dan zien we duidelijker dat de dalen hoger worden (zie rode stippellijn). Vorige week woensdag is nog een poging gedaan om boven de 40.000 dollar (36.400 euro) grens te komen, maar die poging ketste af op de weerstand rond de 41.700 dollar (38.000 euro, zie blauwe lijn). 

Bullish signaal en volatiliteit

On chain data laat zien dat er al lange tijd bitcoin van handelsplatformen verdwijnt. Deze worden over het algemeen naar private wallets gestuurd met als doel ze voor langere tijd vast te houden. Deze trend lijkt zich de afgelopen dagen te versnellen. Dat kan een teken zijn dat men er vertrouwen in heeft dat de waarde (op lange termijn) omhoog zal gaan. 

Op korte termijn wordt er echter volatiliteit verwacht. Deze week (woensdag) staat er een FED bijeenkomst op het programma. Dat is het moment waarop naar verwachting voor het eerst sinds de COVID19-pandemie de benchmark-bankrente verhoogd zal worden. Men gaat uit van een verhoging van (slechts) een kwartpunt en dit cijfer zal ook al ingeprijst zijn in de huidige koers. Toch is er een kans dat de Fed renteverhogingen voor de rest van het jaar bekendmaakt. Deze cijfers kunnen de grafieken erg beïnvloeden.

Bears en bulls

Positief voor de bears: de algemene trend is nog steeds neerwaarts. De kans op flinke duikelingen naar beneden is groot. De prijs schuurt al lange tijd tegen de onderkant van het oplopende trendkanaal, als die doorbroken wordt staat de poort naar beneden open.

Positief voor de bulls: de opwaartse trendlijn lijkt een solide bodem. Er vormen zich hogere dalen en het aantal lange termijn holders neemt nog steeds toe. De poort naar boven bevindt zich rond de 44.500 dollar.

Zolang geen van beide gebeurt is de trend burish.

Delen:

Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.