Analyse: dit moet Bitcoin doen om niet naar 18.500 dollar te zakken

Er is een nieuwe week aangebroken, dus het is tijd om weer naar de Bitcoin grafieken te kijken. Ondanks dat het begin van de week best positief was, nam de munt het afgelopen weekend toch wat gas terug. Hierdoor is Bitcoin helaas net onder een belangrijke weerstand gesloten.

Maandelijkse candles

Om dit te laten zien, pakken we de maandelijkse grafiek erbij. Elke candle in onderstaande afbeelding staat voor 1 maand. Hier zien we drie levels waar Bitcoin in het verleden op reageerde. Deze zijn te zien als blauwe zones. Daarnaast zien we een oranje lijn (de huidige weerstand), die voortkomt uit juni van 2022.

In die maand maakte Bitcoin namelijk een groene candle, en de plek waarop deze sloot wordt nu gezien als weerstand. Zoals hierboven te zien is, komen de maandelijkse candles van januari en februari niet boven de oranje lijn uit. Het kan een probleempje worden als de koers hier niet meer boven komt. In dat geval zijn er te veel verkopers op deze weerstand.

Gelukkig is de maand nog maar 6 dagen oud en kan Bitcoin nog een candle boven dat level sluiten, maar het was beter geweest als januari hier al boven kwam. Natuurlijk konden we niet nog meer van deze maand vragen, aangezien dit al een bizarre 31 dagen waren met een stijging van bijna 40%.

Terug onder de oranje lijn

Om de Bitcoin koers iets beter te analyseren op de korte termijn, pakken we ook even de dagelijkse grafiek erbij. Hier zien we beter dat de munt net boven de weerstand uitkwam. Maar deze is gisteren net teruggeduwd onder deze lijn.

Dit is meestal geen goed teken, aangezien de koers hier een ondersteuning van de oranje lijn moest maken. Nu de munt niet genoeg kopers vond rond de 23.000 dollar, is het waarschijnlijk dat we weer even naar beneden gaan. De eerstvolgende support zal waarschijnlijk de bestemming zijn.

Op de grafiek is de blauwe zone het allergrootst. Deze ligt op ongeveer 18.500 dollar en mag dan ook op geen enkele manier gebroken worden, anders kunnen we binnenkort zelfs koersen van 12.000 dollar gaan zien. Toch is er al eerder een plek die voor ondersteuning kan zorgen: 21.000 dollar.

Dit heeft de maken met het kleine ‘rustmoment’ dat Bitcoin pakte onderweg naar de oranje lijn. Op dit punt kreeg de koers een klein beetje weerstand, wat voor deze paar rode candles zorgde. Dit impliceert dat er op dit punt een nieuw ‘prijsgevecht’ kan plaatsvinden. Totdat Bitcoin de oranje zone weer herovert – of geen support kan vinden – zien we waarschijnlijk een koers van tussen de 21.000 dollar en 23.000 dollar.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.