Analyse: dit zijn de belangrijkste niveaus voor bitcoin

Bitcoin laat zich de afgelopen weken niet bepaald van zijn beste kant zien. De marktleider zakte in een periode van twee weken met 5.000 dollar naar een koers van 20.000 dollar. Hierdoor is de angst in de markt gestegen, dus is het weer tijd om bitcoin op grotere tijdsframes te analyseren.

Angst en hebberigheid

Om te beginnen kijken we naar de Fear and Greed Index. Dit is een indicator die iets kan zeggen over het sentiment in de markt. De naam van de index verklapt het al een beetje; hij laat zien of er angst of hebberigheid heerst.

Dit werkt als volgt: als de angst hoog is, is het cijfer laag – en andersom. Dus als de hebberigheid toeneemt (wat je vaak ziet bij een hoge bitcoin prijs) is het cijfer van de Index ook hoog. Alleen in dit geval, met een bitcoin koers van ongeveer 20.000 dollar, is de angst juist toegenomen. Dit kan je zien door de dalende in onderstaande Fear and Greed Index.

De Index is de afgelopen twee weken samen met de bitcoin koers naar beneden gegaan. Nadat een prijs van 25.000 dollar werd behaald, ging de Index mee naar beneden. Deze daalde van 47 naar 23, terwijl de koers daalde van 25.000 tot ongeveer 20.000 dollar.

Welke levels zijn belangrijk?

Nu deze angst gegroeid is, is het goed om even te kijken naar de belangrijkste prijslevels. Hiervoor pakken we de wekelijkse grafiek van bitcoin erbij. Hierin staat elke candle voor 7 dagen.

Zoals we kunnen zien staat de koers nu ongeveer op de plek waar in 2017 het vorige hoogtepunt werd gemaakt. Dit is weergegeven in de roze zone, die op dit moment ondersteuning biedt voor de koers. Maar welke levels zijn nou belangrijk om in de gaten te houden?

In de bovenstaande grafiek zijn twee punten aangegeven met oranje lijnen (25.047 en 17.622 dollar). Deze punten zijn belangrijk omdat zij het vorige hoogte- en het vorige laagtepunt markeren. Het werkt namelijk zo: als een nieuw hoogtepunt of een nieuw laagtepunt wordt gemaakt, vertelt dat iets over de richting die bitcoin waarschijnlijk op gaat.

Het nieuwsplatform van BTC Direct, waarop jij nu dit artikel leest, gaat veranderen. De website wordt overgenomen door onze partner BLOX. Hierdoor gaan een aantal dingen veranderen. Benieuwd wat? Klik dan op de afbeelding of deze link: https://nieuws.btcdirect.eu/btc-direct-nieuws-wordt-blox-nieuws/

Om niet verder naar beneden te zakken, moet bitcoin de ondersteuning behouden. In de praktijk betekent dit dat de koers geen wekelijkse candle mag sluiten onder het punt van 17.662 dollar. Helaas is dit negatieve scenario nog steeds denkbaar. Maar mocht dit niet gebeuren, dan kunnen we nog iets langer zijwaarts bewegen.

Mocht het dan toch voorkomen dat bitcoin over het bovenste punt beweegt van 25.047 dollar (en daar ook een wekelijkse candle boven sluit), dan is de toekomst wat positiever. In dat geval maakt bitcoin namelijk een hoger hoogtepunt. Dit wordt meestal gevolgd door een hoger laagtepunt die daarmee de opwaartse trend inzet.

Voor nu is het dus afwachten in een onzekere periode. Het belangrijkste is om de oranje lijnen in de gaten te houden om iets te kunnen zeggen over het koersverloop op de lange termijn.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.