Analyse: Dogecoin aangekomen bij ondersteuning van 0,073 dollar

Dogecoin is terug van weggeweest. De memecoin maakte een enorme stijging in de afgelopen twee weken, maar daar is onderhand niks meer van over. Op dit moment zit de munt op een belangrijke ondersteuning, dus wat kunnen we verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Het belangrijkste prijslevel

We beginnen deze analyse met een blik op de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, en we zien hier meteen het allerbelangrijkste prijslevel (weergegeven als grijze zone). Deze is twee jaar geleden ontstaan door onenigheid tussen kopers en verkopers.

Dat kwam omdat de kopers steeds hoger inkochten en verkopers steeds lager verkochten. Dit resulteerde in een convergerende koers, die vervolgens hard omhoog schoot.

Sindsdien is dit level altijd van invloed geweest op Dogecoin. Elke keer als de prijs weer op deze zone komt, zijn er genoeg kopers die deze prijs voor DOGE overhebben. Na de grote stijging van 2021 is de koers hier zelfs nooit meer onder geweest.

Zoals je ziet is de munt hier ook een aantal weken terug weer vanaf gekaatst. Je kan stellen dat DOGE het goed doet sindsdien, want de munt zakt niet verder. Toch is het ook goed om op te merken dat de memecoin ook niet bepaald hogere hoogtepunten maakt (op de wekelijkse grafiek).

Zone van 0,73 dollar

Daarnaast zijn er veel procenten ingeleverd in de afgelopen dagen, maar dat kan je niet zo goed zien op de bovenstaande afbeelding. Daarom werpen we ook even een blik op de dagelijkse grafiek.

In de onderstaande grafiek staat elke candle voor 4 uur. Deze wordt vaak gebruikt om korte termijn bewegingen te analyseren. We zien hier de grijze zone uit de eerste grafiek, maar ook een kleinere groene zone (die niet te zien is op de wekelijkse chart).

Het duurde lang voordat DOGE deze zone brak, maar daarna steeg de coin van 0,073 tot 0,084 dollar. Inmiddels is de prijs weer terug bij af, en om verder omhoog te gaan moet Dogecoin ondersteuning vinden. Als dit gebeurt wordt hier een perfect hoger laagtepunt gemaakt dat in een verdere opwaartse trend kan resulteren.

Het ziet er dus goed uit, maar we moeten ook kijken naar het alternatief. Ik zou namelijk niet heel positief blijven als Dogecoin onder deze zone sluit. Dat zou namelijk deze perfecte kans op een ‘support/resistance flip’ – waarbij een voorgaande weerstand support wordt – verpesten. Let dus goed op deze groene zone!

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.