Analyse: een beslismoment voor Bitcoin

De afgelopen dagen kleurde de grafiek van Bitcoin weer wat groener. Toch lijkt de koers op dit moment een stap terug te willen nemen, en zwakt de opwaartse beweging iets af. Bitcoin is wel boven de bekende rode weerstandsbox, en het is hierbij van belang dat deze nu als ondersteuning gaat functioneren. 

In de analyse van vandaag werpen we een blik op de ondersteuningen waaruit waarvandaan de beweging naar boven voortgezet kan worden. Ook pakken we de bearmarkt van 2018 erbij. Wanneer we deze naast de huidige bearmarkt leggen, zien we heel wat overeenkomsten. Hierover later meer!

Ondersteuningen

Allereerst pakken we de dagelijkse grafiek erbij. Elke candle staat hier voor een dag. De Bitcoin koers is door de rode box geschoten en probeert nu enige vorm van ondersteuning te vinden. Tot nu toe zien we niet veel ondersteuning van deze box. Stel er komt nog een stijging vanuit deze box, dan zou dat binnen een paar uur gerealiseerd moeten worden, aangezien de koers al helemaal onderin de box beweegt. 

Het verlies van deze box kan erin resulteren dat de koers teruggaat naar de groene box. Dit is al een heel aantal keer getest als ondersteuning. Opmerkelijk is dat de bewegingen uit deze box naarmate de tijd steeds kleiner worden. Dit is een teken van zwakte. Iets om goed in de gaten te houden!

Een eventueel verlies van de groene box staat nog ver van ons bed. Op dit moment kan de koers nog alle kanten op. Zoals je ziet heeft de koers met de opwaartse beweging een belangrijke weerstandslijn gebroken, en dat is op zichzelf een goed teken. In de analyse van afgelopen woensdag bespraken we al dat het volume bij het moment van de uitbraak niet hoger lag dan het volume bij normale prijsactie. Dit is geen goede zaak. Volume valideert of invalideert namelijk de trend en geeft ons inzicht of investeerders ervan overtuigt zijn dat nieuwe hoogtes in het vooruitzicht liggen. Weinig of afnemend volume is daarom een teken van een eventuele trendommekeer. 

2018

In eerdere analyses heb ik het wel eens over de bearmarkt van 2018 gehad, en deze vergeleken met de huidige bearmarkt. Er zijn een heel aantal overeenkomsten te vinden tussen deze twee.  In de bearmarkt van 2018 zien we dat het 6000 dollar level heel belangrijk was. De koers vond hier lange tijd veel ondersteuning. Maar net als dat we dat nu bij de groene box zien, werden de bewegingen vanuit deze ondersteuning steeds kleiner en kleiner. 

Hierboven zie je een grafiek met de huidige prijsactie met daarboven de bearmarkt van 2018. Het is niet heel duidelijk leesbaar, maar de eerste beweging in 2018 vanuit ondersteuning was 47%. Bij de eerste beweging in de bearmarkt van dit jaar ging het om 43%. De tweede was een stuk kleiner: In de bearmarkt van 4 jaar geleden ging het om 26%. Dit jaar ging het om 23%. Daarna volgde twee keer 11%, en de afgelopen twee maanden was dit ongeveer hetzelfde met 13 en 12 procent. 

Zoals je ziet zijn deze bewegingen bijna identiek. Op dit moment is bitcoin in een beslismoment. Blijft de koers de bearmarkt van 2018 herhalen, dan zullen we binnen een paar weken een lager dieptepunt zien. Stijgt de koers echter door naar 23.000 dollar en hoger, dan kun je dat als een invalidatie zien en kan de vergelijking losgelaten worden. 

Delen:

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan verschil maken!

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.