Analyse: eindelijk sluit bitcoin de wekelijkse candle in het groen

Bitcoin maakte eindelijk weer eens een groene candle op de wekelijkse grafiek. Op kleine timeframes maakt de munt hogere laagte punten, maar ook lagere hoogtepunten. Wat kunnen we hiervan verwachten?

Eindelijk weer een groene candle

Vorige week schreven we over de candle close van de wekelijkse grafiek. Deze wist op een paar euro na, geen lager laagtepunt te zetten. Afgelopen week steeg de munt met ongeveer 2,5%, waarmee de candle eindelijk weer eens in het groen sloot. De koers lijkt hierdoor een klein beetje omhoog te willen vanaf de support.

De support, weergeven als de gele zone, heeft al vaker als weerstand en ondersteuning geboden. Dit gebeurt op dit moment nog steeds. Het is niet voor niets dat we afgelopen tijd zo vaak geschreven hebben over deze zone. Het is een zeer belangrijk punt waarop de prijs vaak reageert.

Opwaartse trend nog in stand

Als we deze opwaartse trend doorzetten, zit de kans er groot in dat we de heftigste daling gehad hebben. In dat geval wordt er een hoger laagtepunt gezet en kunnen we weer met een zeer positieve blik verder de komende weken. Op de grote timeframes, zoals in bovenstaande grafiek, is nog steeds duidelijk te zien dat de prijs hogere hoogtes en hogere laagtes maakt; de formule voor een opwaartse trend.

Als de prijs echter iets lager weet te sluiten, dan wordt de twijfel wel een stuk groter. Echter is het nog steeds postitief als de prijs in of boven de gele zone blijft. In dit geval doet de support goed zijn werk, maar het wordt gevaarlijker naar mate de ondersteuning vaker wordt opgezocht.

Bitcoin wordt nog opgekocht

Op dit punt kopen mensen namelijk nog steeds bitcoin op, maar hoe vaker de prijs daar naartoe komt, des te minder kopers er zijn. Op een gegeven moment zijn de kopers op en zal de support doorzakken.

Dit is wel een scenario die niet echt voor de hand ligt, aangezien de prijs nog prima reageert op een dipje in de gele zone – en nu zelfs daarboven. Tot nu toe kan je zien dat deze kleine dalingen meteen worden opgekocht (rode cirkels), wat het sentiment bullish maakt. Een bijkomend bullish signaal is dat dit op steeds hogere plekken gebeurt, waardoor er higher lows ontstaan.

De prijs heeft helaas wel op de kleine times – zoals bovenstaande grafiek – een lager hoogtepunt gemaakt. Normaal is dat bearish, maar omdat de prijs nu ook een hoger laagtepunt lijkt te maken, lijkt het alsof de bulls en de bears het niet eens kunnen worden over de prijs. Meestal komt er na zo’n gevecht een grote beweging naar een van beide kanten, maar deze zal minimaal zijn aangezien het in dit geval gaat om kleine timeframes. Om bullish te blijven zal deze beweging geen lager punt moeten maken ten opzichte van het vorige laagtepunt.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Wie laat nou een euro grafiek zien? Moet ik weer gaan omrekenen naar dollars. De hele wereld praat over de btc in dollars, op een enkele Nederlander na….

    18 januari 2022