Analyse: er ligt genoeg weerstand op de weg naar boven

De Bitcoin grafiek ziet er niet slecht uit. De grootste cryptomunt wordt voor net iets minder dan 21.000 dollar per stuk verhandeld. Dat is een sterk verschil met een aantal weken terug. Toch ziet het er wel naar uit dat een kleine daling om de hoek ligt. Het testen van een aantal belangrijke levels is zeker geen gekke gedachte. 

Gisteren schreef ik over de belangrijke prijsniveaus die Bitcoin binnenkort kan gaan testen als ondersteuning. De twee belangrijkste levels zijn de 19.550 en de 18.300 dollar. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Het is ook altijd mogelijk dat Bitcoin in een keer doorstoot naar boven. De twee vragen die centraal staan in deze analyse is allereerst welke weerstanden in het vooruitzicht liggen. Daarnaast werpen we een blik op de dollar en vinden we een antwoord op de vraag of de grafiek van de dollar de grootste cryptomunt ruimte geeft om verder te stijgen.  

De drie belangrijke weerstanden

Bij een bullish scenario focussen we ons uiteraard op weerstanden. De eerste weerstand is de onderste rode lijn waar Bitcoin slechts een paar honderd dollar van verwijderd is. Deze lijn is al een aantal keer getest, maar dit was zonder veel resultaat: Bitcoin wees de lijn af en bereidt zich voor om een stapje terug te doen. 

BTC/USD 1D

Toch bespreken we vandaag een bullish scenario. Stel we gaan verder omhoog en verbreken we de eerste weerstand, dan komen we al snel een nieuw belangrijk prijsniveau tegen: de 22.400 dollar. Dit level kent veel prijsactie als ondersteuning en weerstand. Het zal vanwege deze reden dus niet makkelijk worden om deze lijn te doorbreken.

Is Bitcoin op dreef en vliegen de groene candles ons om de oren, dan komen we uit bij de bovenste rode lijn. De laatste weerstand voordat de koers echt hard de 30.000 dollar in schiet. De laatste, en waarschijnlijk ook een van de grootste weerstanden die ik op de grafiek hierboven heb laten zien. Makkelijk zal het dus zeker niet worden. Toch hebben we vorige week wel gezien hoe snel het kan gaan.

Geeft de dollar ruimte aan Bitcoin?

Zoals ik vaker heb benoemd in analyses, is er een omgekeerde correlatie zichtbaar tussen de sterkte van de dollar en Bitcoin. Hoe zwakker de dollar, des te sterker is Bitcoin. Andersom is dit van dezelfde orde. 

DXY 1W

Op dit moment zien we dat de dollar een zeer belangrijk ondersteuningsniveau is kwijtgeraakt. De rode lijn was eerst een belangrijke weerstand, maar zoals je weet verandert een weerstand vaak in een ondersteuning als de koers doorschiet naar boven. Deze ondersteuning leek eerst zeer sterk, maar dit was voor korte duur en al snel sloot de eerste wekelijkse candle onder deze lijn. 

Wanneer we iets inzoomen, dan zien we dat de koers de lijn getest heeft als weerstand. De weerstand bleek echter te groot, en al snel volgde er een duidelijke afwijzing.

Chart

Description automatically generated

DYX 1D

Het is heel belangrijk dat de dollar niet boven deze lijn schiet en weer aan een opwaartse beweging begint. Dit zou slecht uitpakken voor Bitcoin vanwege de omgekeerde correlatie. Het zou positief zijn voor de grootste cryptomunt als de grafiek van de dollar de rode lijn blijft afwijzen als weerstand, en verder omlaag beweegt. Iets om zeker in de gaten te houden!


Alexander studeert rechten en heeft een achtergrond in de politiek. Naast zijn interesse in de blockchain technologie, richt hij zich vooral op de koers-technische benadering van cryptomunten. Met name de cyclivorming, die we ook in veel andere aspecten van het leven tegenkomen, zoals oorlog en welvaart, vindt hij uiterst fascinerend.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.