Analyse: Ethereum houdt zich sterk tegenover Bitcoin

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden wij een poll op onze social media. Daar kan je stemmen voor een analyse van jouw favoriete altcoin. Deze week is ETH als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Bearish retest?

In de grafiek van ethereum tegenover de dollar leek de prijs in eerste instantie boven de gele zone te bewegen. Hier maakte de prijs ook een retest; waarbij de weerstand support wordt. Echter, met de daling van gisteren belandde de koers van ethereum daar weer onder. Het is nu belangrijk dat de prijs niet onder de gele zone blijft, aangezien dat een verdere daling zou veroorzaken.

ETH/USDT 12H

In de bovenstaande afbeelding is deze grafiek te zien. Er is duidelijk een rode candle die in één keer door de support beweegt. Dit is geen goed teken, aangezien een bearish retest er meestal voor zorgt dat de prijs verder naar beneden beweegt. Pas wanneer de gele zone wordt herpakt, ziet het er weer goed uit voor ethereum.

Sterk tegenover bitcoin

In de vorige analyse van ethereum beschreven we dat de koers zich op een sterk punt bevond. Terugkijkend naar deze grafiek, heeft het heel erg goed uitgepakt voor ethereum. De prijs sprong van de onderste gele zone af en steeg maar liefst 12% tegenover bitcoin.

ETH/BTC 1D

Op dit moment is het tegenovergestelde te zien dan de grafiek tegenover de dollar. Ethereum lijkt hier namelijk een (goede) retest te maken, in plaats van een bearish retest. Dit is een indicatie dat de koers van ethereum voor korte tijd beter zal presteren dan bitcoin.

De koers maakt hiermee ook een higher high, en het zou bullish zijn voor ethereum als de higher low hier op de gele zone wordt gemaakt. In dat geval heeft ethereum een opwaartse trend gestart tegenover bitcoin. Echter, dit zegt niks over de prijs tegenover de dollar.

Flippening

Nu we het toch over de ETH koers tegenover bitcoin hebben, is het leuk om de ‘flippening’ nog eens te vermelden. Dit is op dit moment nog een theorie – maar het zou kunnen gebeuren – dat ethereum ooit groter wordt dan bitcoin. In de onderstaande grafiek zie je het marktaandeel van ethereum tegenover bitcoin. Wanneer deze grafiek 100% bereikt, neem ethereum officieel de eerste plaats in van bitcoin.

BRON: Blockchaincenter.net

In 2017 kwam ethereum het dichtste bij, en op dit moment zit ethereum op ongeveer 47% van de marktkapitalisatie van BTC. Bitcoiners kwamen hier met de schrik vrij, maar wellicht wordt deze ‘nachtmerrie’ ooit werkelijkheid.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.