Analyse: Ethereum nog steeds sterker dan Bitcoin

Hoe snel het kan gaan in de wereld van crypto werd afgelopen week pijnlijk duidelijk. Waar we vorige week nog hoopten dat Ethereum de belangrijke weerstand rond 1660 dollar zou doorbreken, ging de koers niet veel later met 35% onderuit. Ethereum lijkt echter aan de herstellende hand, wat zijn de scenario’s?

Support verloren

In mijn vorige analyse is beschreven waarom de zone van 1660 dollar zo belangrijk is. Wanneer deze te sterk was, was een flinke terugval niet uitgesloten. De uitkomst is bekend: we braken de opwaartse en het bearish scenario voltrok, met een flinke dump als gevolg.

De top van de range (groene zone op onderstaande afbeelding), waar we van eind september tot eind oktober in zaten, leek in eerste instantie een stevige muur van support. Dit kwam omdat we in het verleden vaak op deze zone stuitten en kortgeleden vanuit dit gebied een sterke opwaartse impuls maakten. De hele soap rond FTX zorgde er echter voor dat de koers hier zonder genade doorheen schoot. 

De recente dump stopte met dalen in bekend gebied. Dit is namelijk de zone waar we in juni en juli een range hebben gevormd. Wat de top van die range vooral interessant maakt, is dat dit weer de bodem is van de range die we in september en oktober hebben gezien. Dit level is te herkennen aan de blauwe lijn die te zien is op onderstaande afbeelding.

Als Ethereum verder omhoog wil gaan moet het terugkomen boven de blauwe lijn. Het feit dat hier in het verleden regelmatig interactie mee is geweest, geeft aan hoe belangrijk deze lijn is. Hierboven uitkomen is een lastige opgave.

Ethereum sterker dan Bitcoin

Tot slot is het interessant om de Ethereum koers tegenover Bitcoin erbij te pakken. Ethereum heeft zich de afgelopen maanden veel beter staande wist te houden. Ook ditmaal lijkt Ethereum een stuk beter bestand tegen de dalende cryptomarkt, getuige de opwaartse trend (met hogere toppen en hogere bodems) die sinds woensdag te zien is.  

De komende tijd wordt het spannend voor Ethereum. Hoewel Ethereum er nog altijd beter voorstaat dan Bitcoin, blijft deze munt afhankelijk van het negatieve sentiment waarin de cryptomarkt zich momenteel bevindt. Een verdere terugval is dan ook zeker niet uit te sluiten.


Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.