Bitcoin analyse: als dit patroon zich (weer) uitspeelt is stijging van 30% mogelijk

Bitcoin is nog steeds bezig met een spelletje pingpong en er wordt nog niet echt een beslissing genomen. Op de korte termijn wijzen de meeste pijlen naar beneden, terwijl het meest twijfelachtige patroon een flink bullish scenario schetst. Laten we snel kijken naar de grafieken, met prijzen in dollars.

Head and shoulders

Op social media zien we dit patroon veel voorbij komen: een ‘inverse head and shoulders’. In de onderstaande grafiek staat elke candle voor één dag en je zou een linkerschouder, een hoofd en een rechterschouder kunnen herkennen. De afstand van het hoofd tot aan de neklijn kan als lengte gebruikt worden om het doel te bepalen. In dit geval ligt dat op de 56.700 dollar.

bitcoin koers 1

Flinke blokkade

Als we echter gaan kijken naar steun en weerstanden dan lijkt het geschetste doel te opportunistisch. De prijs van bitcoin bevindt zich vlak onder een flinke blokkade. Ook heeft zich een dubbele top gevormd, hetgeen een meer bearish scenario aangeeft. Dat zien we als we op dezelfde grafiek iets inzoomen. De meeste zullen bij dit patroon een doel aan de onderkant plaatsen; namelijk rond de 38.700 dollar.

bitcoin waarde

Maar ook aan de onderkant zijn veel vloeren te vinden die overwonnen moeten worden. Dat verklaart ook het pingpong-gedrag van de laatste dagen. Onzekerheden in het nieuws spelen daarbij een grote rol. De FED kwam gisteren weer met een verklaring waarbij eigenlijk niets verklaard werd en Rusland zegt dat de troepen aan de grens met Oekraïne afgebouwd worden terwijl de VS meldt dat er juist uitbreiding heeft plaatsgevonden. Het heeft allemaal effect op de beurzen wereldwijd en ook op de cryptocurrency´s.

Het speelveld en de lijnen

Op de 4 uur-grafiek zien we de velden waartussen de handel plaatsvindt.

Op het moment van schrijven wordt de vloer (onderste grijze balk) weer opgezocht waarbij even afgeketst is op EMA 50 (een lijn die berekening maakt van de afgelopen 50 candles, waarbij de laatste candles zwaarder meetellen. De lijn is hier blauw aangegeven). Houdt de verkoop aan, dan komt het de rode stippellijn tegen; daar loopt de EMA 20 op de dag-grafiek. Als de prijs vervolgens nog eens 4% weet te dalen dan zie ik de MA 200 (ook een berekening van een gemiddelde, maar dan zonder ‘verzwaring’, hier de groene lijn), samen met de 40.000 dollar grens, als een flinke vloer. 

Plus 30%

Verder naar beneden kijk ik momenteel niet want er komt dagelijks genoeg positief nieuws naar buiten om de bulls voldoende kracht te geven. Daarover gesproken; mocht de prijs toch de weg naar boven oppakken en in de zwarte weerstandszone geraken, dan wordt het heel interessant. Dat is namelijk het punt waarbij men overtuigd raakt van het feit dat de bodem toch echt rond de 32.900 heeft gelegen en dat de weg naar boven definitief is ingezet. Dan kan het head and shoulders-patroon toch uitgespeeld worden, hetgeen een plus van 30% betekent voor de bitcoin koers. Kan dat? Wel, om een voorbeeld te geven; vanaf 29 september 2021 werd dat binnen zes dagen bereikt.

Delen:

Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Ik ben net begonnen met BTC als klein proefje, nu kocht ik gisteren op 38500 voor 1000 euro bitcoin waar nu nog maar 930 euro van over is. Moet ik nu in de paniekstand alles verkopen, of is het nu een waiting game wanneer het weer omhoog komt en kan ik er een beetje vanuit gaan dat er rond de zomer wel weer een 10tje in de plus te vinden is ?

  17 februari 2022
  • Alles verkopen!

   18 februari 2022
   • Helemaal mee eens! Men moet zich niet laten bedotten met ”verwachte” stijgingen naar
    $ 200.000, $ 500.000 en zelfs naar $ 1.000.000 Je reinste verlakkerij.

    19 februari 2022
   • Mijn reactie, dat ik het helemaal eens was, is verwijderd. Ik maakte namelijk ook een opmerking over de ongebreidelde verwachtingen die men de wereld in slingert. Men wordt bij voortduring op het verkeerde been gezet.
    Uiteraard wordt deze reactie ook weer verwijderd. Het zij zo!

    19 februari 2022
  • Gewoon laten staan, het wordt vanzelf meer waard. Houdt er rekening mee dat het eerst nog verder kan dalen voordat het meer waard wordt. 70€ in de min is niet veel, geen enkele reden voor paniek, gewoon rustig wachten. Verlies heb je pas op het moment dat je verkoopt.

   18 februari 2022
 • Zoals gewoonlijk zitten jullie de weer flink naast

  17 februari 2022
  • Leve de dienstdoende moderatoren. Mijn reacties worden verwijderd/niet geplaatst, omdat ze niet in het straatje passen.

   19 februari 2022
 • Ik zie een heel andere head and shoulders. (Ik kijk naar de jaar grafiek op weareblox.com).
  vanaf eind juli 2021 word er een schouder gevormd deze duurt tot eind september waar het hoofd zich begint te vormen. Eind januare 2022 is het hoofd geboren en begint de nieuwe schouder, daar zitten we nu in. wie zal zeggen waar het eindigt?

  18 februari 2022
  • Maar jongens, even serieus. Gaat de koers nog stijgen of is het over en uit met crypto

   21 februari 2022
 • Gwn laten staan, bitcoin wordt zeker 100 000k voor 2023! Verkopen zou dom zijn.
  Sterker zet ff wat meer in dan die duizend euro

  18 februari 2022
 • Bitcoin kopen??? terwijl er alleen maar slecht nieuws is. Veel plezier! Zet ook ff iets meer in dan die duizendje

  18 februari 2022
 • Nou lager dan 40000k kijkt die momenteel niet. We zullen zien, hij is nu ong daar. Anders is dit idd een stroef jaar voor crypto kun je beter beleggen in de olieprijs haha

  18 februari 2022
 • Waarom worden mijn reacties genegeerd? Zijn die jullie niet welgevallig? Doe eens flink en laat het mij weten. Jullie vragen immers niet voor niets om mijn e-mailadres?

  19 februari 2022
  • Hoi Wim,

   Ik heb je al vaker uitgelegd dat wij nooit reacties verwijderen, en dat we ze alleen doorlaten op werkuren – tenzij ze discriminerend zijn. Vandaar dat ze nu pas geplaatst worden. Dit is de enige manier waarop wij een platform kunnen handhaven zonder discriminatie en racisme.

   Groet,
   Kasper Wienk

   21 februari 2022
 • Maar jongens, even serieus. Gaat de koers nog stijgen of is het over en uit met crypto

  21 februari 2022