Analyse: gaat Bitcoin in februari naar 29.000 dollar?

De volledige cryptomarkt lijkt een beetje op adem te komen, en zo ook Bitcoin. De munt heeft een fantastische rally achter de rug waarbij de munt bijna 40% steeg in januari. De eerste week van de nieuwe maand is nog niet heel erg positief, maar er is wel iets belangrijks te zien wat kan bijdragen aan een positief februari.

De belangrijkste prijslevels

Om dit te analyseren pakken we de wekelijkse grafiek van de Bitcoin koers erbij. Hier staat elke candle voor één week en zien we drie belangrijke levels waar de munt in het verleden op reageerde. Op dit moment zit BTC tussen de middelste en bovenste zone, maar we zien ook een oranje lijn. Die laatste kwam tot stand in de maand juli en dient nu als weerstand. Waarom deze als weerstand dient kan je in deze analyse lezen.

Mocht Bitcoin door deze weerstand breken, dan is het zeer waarschijnlijk dat de munt doorstijgt richting de bovenste blauwe zone. Deze ligt rond een prijs van ongeveer 29.000 dollar. Dat is een stijging van 25% vanuit dit punt.

Goed nieuws

Zoals ik in de intro al aangaf, is er iets positiefs te zien op de Bitcoin-grafiek. Dit is helaas niet te zien op de bovenstaande grafiek, maar dit kunnen we wel aflezen van de 4-uurs grafiek, waarbij elke candle voor 4 uur staat. Deze zien we in onderstaande afbeelding.

Hier zien we de middelste blauwe zone, samen met de oranje lijn die we eerder bespraken. En wat positief is, is dat de oranje lijn weer gebroken is. Zoals ik in de vorige analyse meldde, zorgt dit ervoor dat deze weerstand niet meer zou gelden als die gebroken was. Dit is enigszins waar, maar het zou helemaal bevestigd worden als de koers een wekelijkse of maandelijkse candle boven deze zone sluit; maandag kan het dus al zo ver zijn (dan wordt een nieuwe 7-daagse candle gemaakt).

Het zou mooi zijn als de 4-uurs grafiek tot die tijd een hoger hoogtepunt maakt. Op dit moment is er een nieuwe piek gemaakt, maar die zit op hetzelfde niveau als de vorige. Dit zou een mooi begin zijn om de wekelijkse candle goed te laten sluiten. Houd daarom de grafiek in de gaten, en vooral de oranje grens van 23.293 dollar!

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.