Analyse: gaat bitcoin naar 22.500 dollar?

Bitcoin doet het de laatste dagen weer een klein beetje beter. De koers heeft inmiddels weer twee groene dagen genoteerd met een stijging van bijna 8%. Is dit nog maar het begin van een verdere stijging, of is dit een kleine opleving voor het einde.

Belangrijke zone

Om dit te analyseren, pakken we de 4-uurs grafiek van de bitcoin koers erbij ,waarbij elke candle staat voor 4 uur. We kunnen hier al meteen zien dat er één belangrijke zone is die bitcoin moet overwinnen. Deze is gevisualiseerd met de kleur blauw.

Daar zien we dat de prijs nu is aangekomen bij het belangrijkste punt. Hier gaat bitcoin de beslissing maken om verder te stijgen, of om toch weer terug te vallen in zijn zijwaartse beweging. Bitcoin beweegt al langer zijwaarts, maar maakt sinds kort wel weer hogere laagtepunten.

Weg vrij naar 22.500 dollar

Deze verhogingen volgden elkaar op in de beweging naar de blauwe zone toe, en als bitcoin deze breekt, lijkt de weg vrij tot minimaal 22.500 dollar. Dat komt omdat er boven deze zone geen weerstanden meer zijn tot dit punt. Dit zorgt er normaal voor dat daar niet veel verkooporders geplaatst worden.

Vandaag lijkt cruciaal te worden voor deze beweging omhoog, aangezien bitcoin op de dagelijkse grafiek ook een afwijzing laat zien. Dit kan in de loop van de dag nog veranderen, maar tot nu toe ziet het er niet zo goed uit. Dat is te zien in de onderstaande grafiek, waarbij elke candle voor één dag staat.

Om hier verder te kunnen zou bitcoin het liefste een dagelijkse candle moeten maken die in één dag door die zone breekt. Dit zou betekenen dat het een prijs moet bereiken van bijna 21.000 dollar, om vervolgens een dagelijkse candle te sluiten boven deze weerstand. Vanuit hier heeft bitcoin vrij spel tot – zoals hierboven benoemd – ongeveer 22.500 dollar.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.