Analyse: gaat Cardano (ADA) naar 0.35 euro?

Welke analyse wil jij zien? Elke week zullen we een poll houden op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is Cardano (ADA) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Belangrijkste supports

Omdat dit de eerst analyse is van Cardano, gaan we de koers bekijken op grote timeframes. In de onderstaande grafiek zie je de wekelijkse grafiek van Cardano. Waarbij je al in één oogopslag de belangrijkste levels kan zien.

De bovenste gele zone is de huidige support. Deze ligt tussen een prijs van 0,92 en 1,01 dollar (0,81 en 0,89 euro). De prijs wist hier support te vinden na een all time high in augustus. De prijs zit op een cruciale plek, want als ADA de koers hier in stand houdt, kan het verder stijgen naar een nieuwe all time high, al is dit erg voorbarig.

Bear scenario

Niet schrikken, maar als Cardano door deze support zakt, staat het er niet goed voor. ADA heeft natuurlijk een super goede bullrun gehad in 2021, en het is niet gek als er daarna een flinke correctie volgt (erger dan dat er al is geweest). Zoals je kan zien is er geen enkele vorm van support tussen de twee gele zones en dit brengt een risico met zich mee.

Wanneer de prijs door de bovenste support zakt, zal het snel dalen, aangezien er geen support is die de prijs tegenhoudt. Het eindstation zal in dit geval de onderste gele zone zijn, met een koers tussen de 0,36 en de 0,40 dollar (0,32 en 0,35 euro).

Vergelijking met bitcoin

Kijkend naar de ADA/BTC chart, is dit laatste scenario niet ondenkbaar.

In deze grafiek zie je de belangrijkste zone voor cardano tot nu toe. De koers heeft duidelijk een neerwaartse trend ingezet sinds de all time high (met lower lows en lower highs). De gele zone is de eerste plek waarbij Cardano ondersteuning kan vinden. Wanneer deze behaald wordt, heeft de token een betere instappositie, maar voor nu ziet het er niet goed uit.

Deze grafiek is vergeleken met bitcoin, dus het hoeft niet per sé iets te zeggen over de dollar- of europrijs, maar het geeft wel een belangrijke indicatie; ADA zal de komende tijd een slechtere investering zal zijn dan bitcoin. Daarnaast ziet de dollar-grafiek er alleen nog goed uit als de bovenste support zijn werk doet.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • ADA keerde in een neerwaartse spiraal nadat eToro ADA ge-delist had, zonder relevante onderbouwing
  Wat al gauw volgde was een Dip in de markt, met als klap op de vuurpijl…een mega crash

  Ik zie het niet gebeuren dat anderen dat anderen bereid zijn hun ADA voor 0.35-0.40 EUR te verkopen

  15 februari 2022
  • Hahahaha geen onderzoek meer doen met een glas teveel op 🤦‍♂️

   16 februari 2022
   • Niet meer ‘teveel’ schrijven, wanneer je ‘te veel’ bedoelt.

    17 februari 2022
 • Mog het zo wezen dat Ada verder zakt ga ik gewoon bijkopen. Ondanks dat het tegen zit is het zich behoorlijk aan het bewijzen.

  15 februari 2022
 • Worst case scenario. Alles hangt ook nu weer van Bitcoin af. Gaat BTC naar 150-200K USD, dan kan ADA net zo goed naar 10 USD.

  15 februari 2022
 • Netwerkactiviteit en transacties van Cardano zijn op dit moment hoger dan die van Ethereum & Bitcoin.
  Vooral te danken aan natuurlijk Sundaeswap, het ecosysteem van ADA is ook tractie aan het krijgen, dit zijn allemaal Bullisch tekens.
  Moest Cardano toch door de vermeldde support vallen en doorzakken richting de 0,40 Eurocent dan weet ik wie er veel van gaat aankopen 😉

  15 februari 2022
  • Met dit soort analyses is het niet vreemd dat sommige crypto in waarde gaan afnemen.
   Dit noemen we storm in een glas water veroorzaken.
   We zullen zien waar de ADA uiteindelijk terecht komt. Vandaag nog wel bijgekocht op € 0,9034.

   18 februari 2022
 • Het lijkt er juist op dat we de diepste bodems nu wel gehad hebben. Externe factoren kunnen op korte termijn wel wat dips blijven veroorzaken. In het geval van ada staat 70% van de coins in omloop gestaked. Die kunnen dus niet snel verkocht worden. De support op 95 dollarcent blijkt keer op keer een sterke te zijn waarop een muur aan orders staat. Niks is zeker en mocht die support wel breken dan koop ik graag bij. Ik verwacht het alleen niet.

  15 februari 2022
 • Ada Zak binned n jaar of 4 a 5 asn 10 staan.
  Kijk naar de onchain metrics. Meer wallets, de Meeste economische transactions, iedere aanpassing is een succes. Vorige week zag ik op dripdrops 4300 transacties in de queue vandaag maar 6 meer.
  Kijk op defi lama hoe er else dag meer en meer locked zit op de cardano BC.
  En Cardano is ook de enige peer reviewed Blockchain.
  Door de wetenschap onderbouwd. Zuig daar maar een puntje aan. Sinds 2017 bij cardano, nu begins t pas echt. En van TA, mmmmmm op Lange tijdsframes kan je daar missch wel iets mee.
  Maar NIEMAND kan zeggen waar het juis naartoe gaat

  16 februari 2022
 • Als een project als ADA zakt in waarde wil ik juist nog meer bijkopen dan het vaste bedrag iedere maand

  Ada is nog steeds ongelofelijk ondergewaardeerd
  Maar voor hoelang nog totdat het high naar high verbreekt en zich meer settled in de Top

  16 februari 2022
 • Cardano is zich juist keer op keer aan het bewijzen en presteer buitengewoon goed lijkt me dus dat bepaalde personen proberen de prijs te drukken om dan groot in te stappen tegen betere winsten 😒 mijn ada blijft en groeit verder met elke dip 👍🏻

  16 februari 2022
 • Wil je paniek zaaien op basis van niet fundamentele argumenten? Lijkt me niet nodig

  16 februari 2022
 • Kasper, kan je ajb je ontslag indienen?

  16 februari 2022
 • Gewoon blijven kopen en vasthouden ..ada word minimaal 5 EU dit jaar

  16 februari 2022
 • Precies. Al die mooie analyses die ik sinds december zie over alt coins.
  slaan nergens op. Stijgt de bitcoin dan stijgen ze mee en de andere kant op ook. De grafieken lopen vrijwel synchroon.

  16 februari 2022
 • Ada gaat niet naar de 0,35 het is nu al heel erg ondergewaardeerd. 0,80 euro is een hele belangrijke support zone voor Ada. Verder naar beneden zal het echt niet zakken, want dan houd Ada op te bestaan. Denk niet dat het zo ver zal komen. Ik blijf optimistisch over Cardano want het team van Cardano team werkt heel erg hard om problemen op te lossen waar 1e en 2e generatie crypto mee te kampen hebben. Verder zijn ze heel erg transparant in hun communicatie naar de community in welke fase ze zitten in hun ontwikkeling. De koersprijs is geen indicatie van de fundamentele waarde van deze cryptocurrency. De echte waarde zit in de veiligheid van waarde overdracht naar gebruikers op een duurzame en efficiënte manier. Ik denk dat 2022 het jaar wordt dat Cardano eindelijk zijn ware potentie laat zien aan gebruikers in de cryptospace, dat dit de currency is van de toekomst! Ik doe niet aan voorspellingen (want meestal komen die niet uit) maar ik denk dat Cardano gamechanger zal zijn en dat dit uiteindelijk ook de grote investeerders zal aantrekken die uiteindelijk over de streep worden getrokken om dit project te omarmen.

  16 februari 2022
 • Met dit soort analyses is het niet vreemd dat sommige crypto in waarde gaan afnemen.
  Dit noemen we storm in een glas water veroorzaken.
  We zullen zien weer de ADA uiteindelijk terecht komt. Vandaag nog wel bijgekocht op € 0,9034.

  17 februari 2022