Analyse: gaat Ethereum (ETH) terug naar 900 dollar?

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is Ethereum (ETH) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Voorspelling op de lange termijn

Het is al lang geleden dat wij een analyse hebben gemaakt van de nummer 2 in cryptoland. Er is in de tussentijd al erg veel veranderd, dus in deze analyse gaan we eerst kijken naar de potentie van Ethereum op de lange termijn. Hiervoor pakken we de wekelijkse grafiek erbij (elke candle staat voor 7 dagen), waardoor we het koersverloop kunnen zien van augustus 2017 tot en met nu.

Het wordt al meteen duidelijk dat er twee belangrijke zones zijn waar de koers van Ethereum in het verleden op heeft gereageerd. Dit betekent dat deze in het verleden als ondersteuning of weerstand hebben gediend, wat meestal een voorbode is dat het in de toekomst nog eens zal gebeuren. Deze zones zijn aangegeven als blauwe vlakken in bovenstaande grafiek.

Zoals je kan zien heeft Ethereum flinke klappen gehad sinds zijn hoogtepunt in november van 2021. De koers stond toen op een indrukwekkende 4.850 dollar, maar deze is inmiddels teruggezakt tot iets onder 1.400 dollar. Dit markeert een daling van 71,5%. Kan Ethereum weer terug stijgen naar deze hoogtes?

De relevantie van horizontale zones

Het jaarlijkse dieptepunt van Ethereum staat in 2022 op ongeveer 900 dollar. Dit was op de precieze plek die zijn oorsprong vindt in de tweede top van 2018. Hieruit is ook de blauwe zone getekend. Sindsdien is deze zone belangrijk geweest als ondersteuning, zoals we kunnen zien bij de snelle daling naar 900 dollar. ETH werd daarna opgedreven tot boven de 1.200 dollar (de plek waar de bovenste blauwe zone zich bevindt).

De bovenste blauwe zone is ook erg belangrijk voor het koersverloop. Zoals je kan zien vindt dit level zijn oorsprong bij de top die in januari van 2018 werd gemaakt. Dit is de plek waar de bovenste zone ontstaan is, en waar ETH op dit moment support vindt. Omdat prijzen hier vaak een omslag maken, bewijst dit nogmaals hoe belangrijk horizontale zones zijn.

Mocht Ethereum zich sterk houden op dit punt – zoals het er nu op lijkt – dan kunnen we nieuwe hoogtes verwachten binnen een aantal werken. We moeten wel opletten, aangezien één wekelijkse candle al roet in het ethen kan gooien (pun intended). Deze mag namelijk niet onder de 1.200 dollar sluiten; de plek van de bovenste support. Als dit wel gebeurt, dan is de kans groot dat we ook een daling gaan zien richting 900 dollar. Pas als de bovenste blauwe zone veroverd wordt, is het écht feest voor Ethereum. Tegen die tijd kunnen we weer een nieuwe analyse maken van ETH.

Hoe stem ik op analyses?

Wil je vaker stemmen over analyses? Houd dan onze Twitter in de gaten. Hier kan je stemmen op verschillende coin-analyses van bijvoorbeeld Ethereum, Cardano en XRP. Als Ethereum nog eens wordt gekozen, kunnen we dieper ingaan op het koersverloop ten opzichte van Bitcoin. We kunnen daarnaast ook een analyse maken voor de korte termijn.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.