Analyse: hoe kan bitcoin het tij keren?

De bitcoin koers heeft eindelijk weer een fatsoenlijke dagelijkse candle gemaakt. Hierdoor kwam de markt weer een beetje op adem, maar bitcoin is nog niet helemaal met zijn kop boven water.

Gevaar nog niet geweken

De munt zit op dit moment nog steeds in gevaarlijk vaarwater. Bitcoin schommelt met zijn koers rond de 20.000 dollar, terwijl er maar één grote golf hoeft te komen om bitcoin een paar duizend te laten zakken. Gelukkig werd gisteren – door middel van de stijging van 4% – de onderste roze zone heroverd, waardoor menig bitcoin-investeerder tot rust kon komen.

Deze zone is belangrijk en moet behouden worden. Het alternatief is dat bitcoin een lager hoogtepunt maakt, wat zal zorgen voor de voortzetting van de neerwaartse trend. De marktleider heeft namelijk nog steeds, sinds een erg lange tijd, geen teken meer laten zien van een opwaartse trend.

Aan de andere kant lijkt bitcoin hier – op de 4-uurs grafiek – een hoger laagtepunt te maken. Wanneer dit wordt vervolgd door een hoger hoogtepunt, kunnen we wellicht concluderen dat de tijd van de neerwaartse trend voorbij is. Tot die tijd kunnen we nog niet positief worden.

Toch gaat zo’n hoger laagtepunt wel gepaard met opluchting. Investeerders zijn namelijk minder bang dan gisteren en dat zorgt voor wat ademruimte. Dit kunnen we aflezen van de Fear and Greed Index van alternative.me, die voor het eerst sinds een lange tijd weer eens boven de 17 komt.

Wat betekent dat?

De Fear and Greed Indicator laat zien hoe groot de angst of hebberigheid op de markt is. Daarbij geldt; hoe hoger het cijfer, des te groter de hebberigheid. Als het cijfer laag is, heerst er angst.

Op dit moment zit het cijfer eindelijk weer boven de 17, en hier is het voor een lange tijd niet meer geweest. De constante dalingen van bitcoin hebben ervoor gezorgd dat veel investeerders zijn gaan twijfelen aan bitcoin.

Echter, deze dalingen zijn niks nieuws, behalve voor de nieuwe bitcoiners. Een hoge angst (laag cijfer) heeft vaak betekend dat de koers van bitcoin op een bodem, of in ieder geval kort bij een bodem zat.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Het tij is niet te keren; de bitcoin koers is net zo voorspelbaar als het weer.

    Ik heb het gevoel; wellicht een aanname, dat de “matrix”in dit geval whales aan de knoppen zitten…..😟

    5 juli 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.