Analyse: kan Ripple (XRP) zich sterk houden op 0,33 dollar?

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is Ripple (XRP) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

De verwachte koers van 0,30 euro (0,33 dollar)

De koers van XRP heeft niet meer veel gedaan sinds de daling van begin mei. De token daalde maar liefst 50% in waarde in een periode van twee weken. Op dit moment houdt XRP zich sterk op de support van 0,33 dollar, maar voor hoe lang nog?

Zoals te zien in bovenstaande grafiek, daalde XRP – net als bitcoin – voor 9 weken op rij. De koers heeft support gevonden op een level dat we al beschreven in deze analyse. Daar vertelde ik dat een break van de vorige ondersteuning uitkwam op een koers van 0,30 euro (0,33 dollar).

Deze daling heeft ondertussen plaatsgevonden, en de koers houdt zich tot nu toe sterk. Vanuit hier kan de XRP-army even gerust adem halen, want de daling lijkt af te zwakken. Het zou heel erg slecht zijn als deze support zal breken, maar vooralsnog hoeven we daar ons geen zorgen over te maken. De huidige reactie was voldoende om een hardere daling te voorkomen.

XRP/BTC ziet er niet goed uit

Wat wel een beetje zorgelijk oogt, is XRP tegenover bitcoin. De koers heeft de support gebroken, en er zijn niet veel ondersteuningen die XRP kunnen redden van een vrije val. In onderstaande grafiek is de gele zone te zien waar de munt doorheen zakte.

In deze afbeelding kun je ook zien hoe XRP van tevoren problemen had met de blauwe trendlijn die vaak weerstand bood. Het lukte niet om deze te breken, en met deze verloren support, kan het de komende weken hard gaan. Het ziet er hierdoor naar uit dat de token slechter zal presteren dan bitcoin.

Dit zegt niks over de koers van XRP tegenover de dollar, maar het kan misschien wel een impuls geven als de zone heroverd wordt. Tot nu toe zakt de koers beetje bij beetje, en is het verre van spannend.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Waarom geen vermelding over het proces dat nog boven xrp hangt?

    31 mei 2022