Analyse: komt Polygon (MATIC) over 1,87 dollar?

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden wij een poll op onze social media kanalen, dus stem vooral als je een analyse wil zien van je favoriete altcoin. Deze week is MATIC als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Trendlijn doorbroken

Tijdens de oorlog heeft crypto een flinke opleving gehad. Vrijwel alle koersen staan in het groen en matic is geen uitzondering. De coin steeg gisteren meer dan 11%. Met die stijging doorbrak de koers van matic een trendlijn op kleine timeframes. Deze is in onderstaande grafiek weergeven als de blauwe lijn.

MATIC/USDT 4H

Gele zone en lower high

In bovenstaande grafiek zien we ook nog twee andere belangrijke dingen. Om te beginnen: de gele zone. Matic stoot al een paar keer tegen dit gebied wat voorheen als support diende. Tot nu toe zijn er nog te veel verkopers rond een koers van 1,60 dollar om de prijs daarboven te krijgen.

Wanneer dit zal gebeuren, is het pas belangrijk om naar de oranje lijn te kijken. Deze staat op een hoogte van 1,87 dollar; de voorgaande lower high. Om de trend te veranderen in iets positiefs, moet de koers daar een higher high maken. Tot nog toe is dit niet gelukt. Gebeurt dit wel? Dan kunnen we ons klaar maken voor nieuwe hoogtes.

Als de prijs niet voorbij de gele zone weet te komen, is het belangrijk dat de trendlijn zich sterk houdt. Anders is het aannemelijk dat matic verder gaat met het maken van lower lows.

Matic tegenover bitcoin

In onze altcoin analyses zal ik ook altijd kort berichten over de charts tegenover het bitcoin-paar. In onderstaande grafiek zie je de prijs van matic tegenover bitcoin.

MATIC/BTC 12H

Op deze grafiek staat de gele zone die voorheen als weerstand bood. Op dit moment lijkt de prijs daar support te vinden, maar nog niet heel erg overtuigend. Het zou er beter uitzien als de reactie wat sterker was in deze onzekere tijden. Toch is de koers wel nog boven deze zone.

In de grafiek van matic tegenover bitcoin zijn ook twee blauwe lijnen te zien. Deze vormen een patroon wat lijkt op een falling wedge. Dit is een positief patroon, aangezien het vaker aan de bovenkant breekt.

Goede combinatie, maar ben voorzichtig

De combinatie van een falling wedge en een prijs op support, is normaal iets wat ik zeer positief vindt, maar met de oorlog in gedachten, brand ik niet graag mijn vingers aan altcoins. De dominantie van bitcoin is nog erg sterk en het lijkt me dan ook niet aannemelijk dat mensen op dit moment liever matic hebben dan bitcoin.

Het is daarnaast ook belangrijk om te vermelden dat de grafiek van matic tegenover bitcoin niks zegt over de prijs in euro’s of dollars. Het is puur om te kijken of matic op korte termijn beter kan presteren dan bitcoin.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.