Analyse: laagste week voor Bitcoin sinds 2020

Het is weer maandag, en dat betekent dat we de nieuwe wekelijkse candle kunnen analyseren. Bitcoin heeft het niet heel goed gedaan in de afgelopen 7 dagen, maar de koers rust nog wel op een zeer belangrijke support. Wat kunnen we deze week verwachten?

Laagste candle sinds 2020

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek erbij, waarbij elke candle staat voor één week. Hier zien we ook de candle van afgelopen week. Met een prijs van 18.807 dollar sloot deze op het laagste punt sinds november van 2020 (blauwe lijn).

Ondanks dat dit heftig klinkt, hoeft het nog niet heel erg te zijn. Zoals je in bovenstaande grafiek kan zien, zit de bitcoin koers nog steeds op een plek (roze zone) die ondersteuning biedt. Dit is de plek van het hoogtepunt uit 2017. Sinds bitcoin daalde vanuit zijn all time high van 2021, vond de koers hier weer ondersteuning.

Het behouden of breken van deze roze zone is belangrijk voor het koersverloop. Mocht bitcoin hieronder zakken, kan het goed zijn dat de blauwe zone eerst bereikt wordt. Er is namelijk geen ondersteuning tot dit prijslevel van 12.000 dollar. Dit scenario hebben we al een aantal keer besproken en kan je teruglezen in deze analyse.

Bitcoin op de korte termijn

Om beter in te schatten wat de prijs gaat doen, moeten we niet alleen kijken naar het grote plaatje. Omdat dit vooral iets zegt over de lange termijn, kan je een kleinere grafiek gebruiken voor de korte termijn analyses. In dit geval pakken we de 4-uurs grafiek erbij. Hierin staat elke candle voor 4 uur.

We zien hier – naast de grote roze zone van de eerste grafiek – dat de koers ook een support vond op de korte termijn. Deze is weergeven als de paarse zone. Zoals je kan zien is de koers hier al een paar keer vanaf gekaatst.

Gaan we verder zakken?

Om niet verder te zakken, is het ook van belang dat bitcoin dit paarse level (ongeveer 18.500 dollar) niet verliest. Dit zou namelijk een kettingreactie kunnen veroorzaken, omdat er in dat geval nog maar één ondersteuning overblijft.

Vooralsnog is er niet echt iets aan de hand als bitcoin hier gewoon boven blijft. In dat geval kunnen we weer omhoog gaan. Dan is het echter wel zaak dat de koers een hoger hoogtepunt maakt. Als dat gebeurt, kan bitcoin weer een opwaartse trend inzetten. Dit zou het startsignaal kunnen zijn voor een positieve week.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Rond 16.000 zit nog een steunzone: (ca) feb 2018 – feb 2021 – jun 2022. Daar zou koers best op kunnen stuiten.

  Het meteen doorzakken van 18.500 naar 12.000 is echt wel wat veel van dik hout zaagt men planken (-35%!). Dat de koers begin 2021 in de context van alle opwaartse geweld slechts vrij kort op bleef hangen op de op de 16.000 zone kun je juist uitleggen als zijnde een stevige steunzone. “Alles is context”

  Dat dijken bijv bij een grote watersnoodramp overspoeld worden wil niet zeggen dat ze in andere omstandigheden geen keerzone vormen…
  Daarbij zitten we anders dan 2021 zitten we bitcoin-cyclisch (mbt halving-cylcus) gezien duidelijk in een ‘eindzone’ (dalvorming), niet in een doorgroei zone. Dus dan is die 16.000 heus wel aanwezig. Dan is kans 35% zakken naar 12.000 uberhaupt juist klein.

  Dit typisch buitensporig angstdenken (35% daling als je al in diepste ‘winter’ zit) is juist ook teken van dat we in het diepe dal zitten, nu zitten we in de angst-tijd waarover Warren Buffet spreekt als “het bloed loopt door de straten”, kortom volgens hem de tijd wanneer je dus het beste je kooporders kunt gaan instellen. Ook al zakt ie nog tijdelijk naar 16.000, of zelfs 12.000 (maar die kans is echt klein, ook al doet je angst je anders oordelen)

  Heb dat al eerder aangegeven, met wat minder uitleg, maar in de grafieken is die zone wel aanwezig. graag reactie.

  26 september 2022
 • We gaan stijgen straks, wekelijkse en maandelijkse rsi zo oversold kan maar 1 kant op.

  26 september 2022