Analyse: stijging van Ethereum richting 1870 dollar heel waarschijnlijk

Ethereum hangt nog steeds tussen de 1800 en 1900 dollar, maar kiest langzaam maar zeker een richting. In deze analyse bespreken we eerst de koerspositie van deze cryptomunt en het scenario dat ik het meest waarschijnlijk acht.

Vervolgens richten we ons nu op de ‘liquidatiekaart’ van Ethereum. Deze grafiek laat de niveaus zien waar posities worden gesloten. Interessant genoeg beweegt de koers vaak in de richting waar de meeste open posities zich bevinden. De shortposities (posities die speculeren op een koersdaling) lijken aan de beurt zijn om geliquideerd te worden, omdat deze simpelweg in de meerderheid zijn. Hierdoor is een stijging richting de 1870 dollar zeker niet uitgesloten.

De koerspositie van Ethereum

In de Ethereum analyse van afgelopen week, besprak ik de onderstaande grafiek, waarbij de koers destijds nog rond de 1864 dollar lag. Ik voorspelde dat de koers waarschijnlijk de ondersteuning van 1835 dollar zou testen. De koers corrigeerde enkele procenten en is zelfs onder de steun gezakt: de afgelopen 4 dagelijkse candles zijn eronder gesloten.

Hoewel de steun verloren is, neig ik op dit moment sterk naar het scenario dat ik heb geschetst met de zwarte pijl. Hierbij zien we een fake-out boven de zwarte lijn, waarbij de koers tijdelijk stijgt om investeerders te triggeren. Vervolgens daalt de de koers verder naar beneden. Een lokale top kan hierbij rond de 1870 dollar gevormd worden. Allereerst heeft dit te maken met een diagonale weerstandslijn. Daarnaast speelt de ‘liquiditeitskaart’, die we nu gaan bespreken, ook een belangrijke rol.

Rond deze levels worden veel posities gesloten

Zoals ik in de inleiding vermeldde, is er een kaart die aangeeft op welke prijsniveaus de meeste open posities zich bevinden voor Ethereum. Hieronder zie je deze kaart van de website https://www.coinglass.com, waarbij de blauw/geel/oranje staven de posities weergeven en hun respectieve grootte. De rode pijl markeert het huidige prijsniveau.

Vaak heeft de koers de neiging om de richting in te slaan waar de meeste posities openstaan, zodat deze posities geliquideerd kunnen worden. Vervolgens zet de koers zijn weg voort in een bepaalde richting.

Hierboven kan je zien dat de meeste open posities zich bevinden tussen de 1845 en 1900 dollar. Het is hierdoor geen gekke gedachte dat de koers hierheen stijgt om deze posities te sluiten, om vervolgens de weg naar beneden verder in te zetten. Als dit gebeurt, zou dit een bevestiging zijn van het scenario in de vorige afbeelding.

Delen:

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan verschil maken!

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.