Analyse: trend gebroken, gaat bitcoin weer naar 20.500 dollar?

Bitcoin zit inmiddels al 5 weken tussen een koers van 18.000 en 20.500 dollar. Dit is een klein speelveld over zo’n grote periode. Als je de geschiedenis van Bitcoin bekijkt, lijkt zo’n lange zijwaartse beweging niet veel langer houdbaar. Hij heeft zojuist een trendlijn gebroken, dus er kan wat momentum in de koers komen.

Lang niet zo rustig geweest

Bitcoin staat op het moment van schrijven op een koers van 19.300 dollar. De munt zit tussen een weerstand (op 20.500 dollar) en een ondersteuning (+-18.500 dollar) waar de munt zijwaarts beweegt. Er zijn al tijden niet zo’n saaie weken meer geweest van de marktleider.

De laatste keer dat de Bitcoin koers zo rustig bleef, was in juni van het jaar 2020. Dit was nog voordat de 20.000 dollar überhaupt gepasseerd werd.

Kijken naar de koers

Om de koers te analyseren en te kijken wat het koersverloop mogelijk doet, kijken we naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle dus voor 4 uur. We gebruiken deze grafiek om de koers op korte termijn te bepalen, en vandaag kan wel eens belangrijk worden.

Zoals je kan zien heeft de koers een trendlijn (blauw) gemaakt, die vervolgens gebroken werd. Meestal wijst dit erop dat de koers verder omhoog zal bewegen, aangezien Bitcoin niet wordt afgewezen op een logisch punt.

Dit is goed nieuws, maar daarvoor is het wel belangrijk dat de munt nu boven deze lijn blijft – en de huidige 4-uurs candle kan dat al verpesten. Deze beweging zal waarschijnlijk bepalen of Bitcoin eerst naar de 20.500 dollar gaat, of weer naar beneden – richting de 18.000 of 18.500 dollar. Deze prijzen zijn de twee sterkste punten van de afgelopen 5 weken.

Hoelang gaat het nog verder?

Bitcoin zit nog steeds tussen twee sterke walletjes die de koers terugduwen. Dit zorgt voor veel rust op de markt, maar het kan niet altijd zo doorgaan. Er moet een moment komen dat een van de twee blauwe zones gebroken wordt. Dit kan positief (als de koers naar boven breekt) of negatief uitpakken (wanneer het onder de 18.000 dollar sluit). Het resultaat hiervan zou de rest van de koers bepalen.

Dat komt omdat Bitcoin op dat moment een belangrijk keerpunt heeft overwonnen. Mocht de koers dus boven de 20.500 sluiten, dan gaan we zeer waarschijnlijk verder naar boven. Maar dit geldt ook andersom wanneer de koers onder de 18.000 sluit. Tot die tijd moeten we deze saaie zijwaartse beweging accepteren.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • kasper paksper nee nee nee, heb je nog niks geleerd heel het jaar. tuurlijk stijgt die niet. waar basseer je dat telkens op of is het zomaar geroep

    25 oktober 2022
  • ?

    26 oktober 2022