Analyse: VeChain (VET) zal hier een beslissing maken

Welke analyse wil jij zien? Elke week zal ons twitteraccount een poll houden. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is VeChain (VET) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Symmetrische driehoek

Op de 3-dagen chart kan je duidelijk de symmetrische driehoek zien waar VeChain vorige maand uit bewoog. Helaas was dit geen goed teken. De koers verloor hier een belangrijk patroon en het gevolg was te merken. VeChain zakte 35%.

Dit zijn geen uitzonderlijke dalingen, kijkend naar het verleden van VeChain, maar het beste was geweest als VeChain zich binnen de driehoek had gehouden. Dan was de anticipatie op de koers ook wat positiever gestemd.

Bearish retest

Op dit moment lijkt de koers bezig met een bearish retest. De onderste trendlijn van de driehoek diende eerst als support, maar kan nu als weerstand bieden; wanneer dat gebeurt is de bearish retest bevestigd.

Dit zou ervoor zorgen dat de prijs word afgewezen en doorgaat met de neerwaartse trend waarin VeChain zich op dit moment bevindt. Bovenstaande is weergeven als de rode lijn in de grafiek.

Het gele blok op de grafiek is de huidige supportzone. VeChain heeft voor de rest geen harde supports tot dat level. Het is op dit moment erop of eronder, en in dat laatste geval is een daling tot 0.035 dollar (0.031 euro) niet ondenkbaar. De koers zal vanuit daar weer support vinden op dezelfde plek als eind februari 2021.

Groene scenario

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat de trendlijn opnieuw overwonnen wordt. Dit gebeurt vaker met crypto en is eigenlijk erg bullish. Als de koers een trendlijn of support verliest – en het daarna weer boven deze levels komt – is dit een teken van kracht.

Dit is een scenario waarbij de afwijking van de koers, buiten de support/trendlijn, een beweging was om mensen uit de coin te ‘schudden’. Herpakt de prijs deze driehoek, dan zal VeChain er positiever uit gaan zien. Vooralsnog beweegt de koers onder de symmetrical triangle en is er nog geen reden om zeer bullish te zijn. Echter, het groene scenario is zeer bullish, mocht het uitspelen.

Gratis VET van ons

Wil jij beginnen met je investering in VeChain? Vandaag krijg je 10 euro gratis van ons. Maak snel een account aan op het handelsplatform van BTC Direct en vul onderin het aanmeldscherm bij vouchercode ‘NIEUWS’ in. Hiermee krijg je direct 10 euro cadeau om VET te kopen.

Maak account aan

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Het kan vriezen of dooien. Het is onbegrijpelijk wat een bullshit er over crypto geschreven wordt.
    Als het niet omhoog gaat dan gaat hij naar beneden of beweegt zijwaarts. Het weer bericht is betrouwbaarder.

    9 februari 2022
  • @bart. Klopt – dit artikel gaat helemaal nergens over . “Als dan…dan dat….” “maar het kan ook…dan dat….” “en als dat niet gebeurd.. dan dat….” kappen met deze lege onzin.

    9 februari 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.