Analyse: waar zit de sterkste weerstand voor bitcoin?

Nu bitcoin een beetje van de huidige support losweekt, kunnen we voorzichtig gaan kijken naar de volgende weerstanden voor bitcoin. Er zit namelijk een hele grote in de buurt van de 37.000 dollar (35.400 euro).

Bitcoin komt een beetje van de support af. Het is nog steeds erg belangrijk dat bitcoin hier boven blijft, anders kan zich een flink capitulatie moment voordoen. Vooralsnog is het niet zo ver en kan er gekeken worden naar een positief patroon dat zich voordoet.

Ascending triangle

In de bovenstaande grafiek staat een patroon dat velen waarschijnlijk bekend voorkomt: een ascending triangle. Dit kenmerkt zich door gelijke hoogtes en steeds hogere laagtepunten. Hierdoor wordt de prijs geleidelijk omhoog geduwd.

Het resultaat is in veel gevallen dat de verkopers niet meer tegen de kopers opkunnen. Daardoor breekt de prijs de horizontale zone, en stijgt hij verder vanuit dit punt. Het zou mooi zijn als dit ook gebeuret met de huidige ascending triangle. In dat geval zal hij omhoog schieten, maar naar welk punt?

De grootste weerstand

Er zijn wel wat weerstandjes recht boven de paarse zone, maar deze zijn bijna verwaarloosbaar. Bitcoin heeft namelijk zo’n grote daling gehad, dat er geen echte weerstanden zijn achtergelaten. Behalve natuurlijk de plek van vóór deze gigantische daling.

Oppassen bij 37.000 dollar

De hele kleine paarse zone in de grafiek (de onderste) is de huidige weerstand van de ascending triangle. De hele grote paarse zone in de grafiek is die gigantische support.

Dit was namelijk de plek waar bitcoin vandaan kwam, voorafgaand aan de grote daling. Zoals je kan zien is er weinig weerstand tot deze plek is bereikt. Het is wel oppassen geblazen als bitcoin bij deze zone aankomt. Een weerstand komt niet voor niets aan zijn naam.

Dit is natuurlijk het positieve scenario voor de korte termijn, maar het is ook goed om te beseffen dat we nog steeds op een cruciaal punt leunen, waarbij we op een zijden draadje hangen om naar 20.000 dollar (19.200 euro) te gaan. Hopelijk hoeft dat niet te gebeuren.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.