Analyse: wat als bitcoin deze range breekt?

Bitcoin beweegt in een range. De koers werd afgewezen bij de voorgaande high en is nu onderweg naar de onderkant. Zal hier hetzelfde gebeuren en draait de koerst 180 graden?

Om te beginnen: de range. Dit is een bereik waar de prijs van bitcoin tussen beweegt (de gele zones in onderstaande grafiek). Bitcoin begeeft zich al een maand in dezelfde zone tussen ongeveer 40.000 en 46.000 euro . Sinds de dip van precies een maand geleden, is er niet heel veel spannends gebeurd met de koers. De angst zat er wel flink in bij elke kleine daling, maar we hebben nog geen grote bewegingen van de marktleider gezien sindsdien.

Range

Bitcoin maakte, zoals te zien in bovenstaande grafiek een hoogtepunt die de range inluidde. Deze top werd vervolgens twee keer op de proef werd gesteld. Bij deze twee toppen (te zien in de blauwe cirkel) werd bitcoin afgewezen om verder omhoog te gaan. Het resultaat was een daling die tot op de dag van vandaag duurt. Omdat bitcoin nog geen teken van herstel heeft laten zien en de prijs alsmaar verder zakt, kan het goed zijn dat de prijs eerst het laagtepunt van 40.000 euro op gaat zoeken.

Het kan gebeuren dat de prijs hier omslaat, weer richting de andere bovenkant van de range. Wanneer dat gebeurt zal menig investeerder blij zijn, want een verdere daling wordt hierbij uitgesloten. De koers zou daarvoor wel nog een klein beetje lager moeten duiken om deze support te bevestigen.

Uitzoomen

Het is goed om ook uit te zoomen, met hogere timeframes zie je immers meer. In de onderstaande grafiek is elke candle twee dagen. Binnen de blauwe cirkel zit de bovenstaande grafiek, maar dan uitgezoomd.

Wanneer bitcoin zijn laagste lokale punt van 40.000 euro zal verliezen, is de eerste support wel een hele grote. Dit is te zien als de grote gele zone in de grafiek hierboven. Hier zal de prijs niet snel doorheen zakken, omdat deze zone afgelopen jaar heel erg belangrijk is geweest. Zoals te zien heeft het tal keren als support en weerstand gefungeerd.

Deze zone begint ongeveer bij de 36.500 euro. We hebben het hier wel over het worst case scenario. Daarvoor moet eerst de range breken aan de onderkant. Wees nog niet ongerust nu we nog in die range zitten; dit is alleen een gedachtenspinsel voor als het ergste gebeurt.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • jullie lullen er ook maar op los…

  4 januari 2022
  • @sjaak: ‘lul’ jij dan inhoudelijk svp

   5 januari 2022
 • Statistiek is zo mooi, alleen het wordt vaak slecht of zelfs misbruikt.
  Je kan er alles inlezen:
  Weesstandje hier gaat ie niet door heen zakken en de dag daarop zitten we een laagterecord.
  Weerstandje daar, terwijl van de koers van de bitcoin totaal niets te zeggen cq te voorspellen is met al die statistiek en mooie lijntjes.

  Vraag en aanbod reageren nu eenmaal niet als lijntjes in en statistiek. Het is een emotioneel gebeuren, net al s de postcodeloterij: Heeft u een strategie om de koffers te openen? Nee, dat is allemaal toeval.

  Bij de bitcoin zijn het niet de lijntjes, maar het gevoel, het sentiment onder de bevolking, het nieuws de elementen die koersen bepalen via het menselijke gevoel voor vraag en aanbod.

  Of worden we gemanipuleerd?

  Ik heb nu enkele commentaren geschreven, naar mijn mening opbouwend en open.
  Gek dat niemand van de zogenaamde weters reageert…

  Heb ik dan toch gelijk en worden we door al die hosanna-verhalen zo gemanipuleerd dat de schrijvers er goed aan verdienen?
  Objectief?
  Ik twijfel echt!

  4 januari 2022
  • Heb je niets te doen ofzo, lees het dan gewoon niet. Bijdehandjes gedoe weer.

   4 januari 2022
   • @Karel: reageer eens als een volwassene die kennelijk wel bijdehand is…….?

    5 januari 2022
   • Ooit – nog niet eens zo lang geleden – werd ‘volgens de statistieken’ – voorspeld, dat de waarde ultimo 2021 ca. € 100.000,= zou zijn………?
    3 redenen waarom Bitcoin in 2021 naar 100.000 euro gaat:
    1. Nog steeds bovengemiddeld
    2. Het volgende niveau is 71.000 euro
    3. Langere termijn meer dan 100.000 euro
    Wie zei dat? >>>BTC Direct! Zie tulpenmanie etc.etc.
    Conclusie: statistieken=dooddoener

    5 januari 2022
  • Beste Ruud,

   Hoe goed van je om deze vragen te stellen.
   Heeft u een strategie? Nee, natuurlijk niet. Toeval!
   Worden we gemanipuleerd? Ja, natuurlijk. Met de ogen open!
   Hebben mijn opbouwende en open bijdragen zin gehad? Nee, natuurlijk niet. Men wil dat niet zien!
   Geen reacties van weters? Nee, natuurlijk niet. Voelen zich in hun hemd gezet!
   Wordt er goed aan verdiend? Ja, natuurlijk wel. Zakkenvullers!
   Objectief? Nee, natuurlijk niet! Praten in hun eigen straatje met hun eigen weinig zeggende statistiekjes!
   Twijfel? Zeer terecht!
   Bijna net zo erg als de tulpenmanie:
   De tulpenmanie was een hausse in de tulpenhandel in Holland en Utrecht die rond 1634 opkwam en waaraan begin februari 1637 een abrupt einde kwam. Het verschijnsel wordt ook tulpenwoede, tulpengekte, bollengekte, dwaze tulpenhandel en bollenrazernij genoemd. In de Nederlandse Gouden Eeuw bereikten de prijzen van de nieuw geïntroduceerde tulpenbollen extreme hoogten.[1] In januari 1637 werden tulpenbollen verkocht voor meer dan tien keer het jaarsalaris van een ervaren vakman, en waren ze ongeveer evenveel waard als een Amsterdams grachtenpand. Ook werd er gespeculeerd in opties op tulpen, die op dat moment nog in de grond zaten. De tulpenmanie wordt door economen gezien als de eerste uitgebreid beschreven bubbel (speculatiegolf) in de wereldgeschiedenis.[2] De term tulpenmanie wordt vaak gebruikt als metafoor voor een grote economische bubbel.

   5 januari 2022
   • @BTCDirect:
    Zelfs nu e.e.a. in elkaar lijkt te storten, durft men met droge ogen te brallen dat Bitcoin ultimo 2022 naar een miljoen dollar gaat…..Kom eens met een voor iedereen begrijpelijke verklaring.
    Geen als dit en als dat, maar ronduit verklaren waarom dat zo is en mij niet lastigvallen met eventuele mogelijkheden etc. etc. etc. Ik word daar moe van.
    Garandeer mij maar de helft. Jullie weten immers zo goed alles te verklaren? Jullie weten toch wel wat volatiel betekent? Dis een flauwe vraag van mij, maar verdiep je daar eens in alvorens je reinste lariekoek de wereld in te slingeren.

    5 januari 2022
    • Het is niet te voorspellen . Het is net als de beurs, gebakken lucht, en als je mazzel hebt verdien je wat en als je pech hebt verlies je wat. Zo gaat dat. Waar de een wint verliest de ander. Kan ook niet anders. Dus je koopt of koopt niet. Geheel je eigen verantwoordelijkheid.

     5 januari 2022
    • @Kasper: welk een moeite neem je om mij te overtuigen van je eigen gelijk, maar vooral van je eigen inzichten. Een vraag: wil je mij laten weten wanneer dit jaar Bitcoin € 1.000.000,= waard is? Dan kunnen we nog eens praten en zien wie er te hoog van de toren heeft geblazen. BTCDirect, of ik. Laat me raden……

     6 januari 2022
 • Zo.. na een maand hebben jullie door dat Bitcoin in een range zit. Cool!

  4 januari 2022
 • Wat een zure commentaren

  4 januari 2022
  • @Sugardaddy: reageer zelf eens met een ‘zoet’ commentaar. Inhoudelijk ofzo, of is dat iets teveel gevraagd?

   5 januari 2022
 • Hou uw bakkes nu eens allemaal ?

  5 januari 2022
  • @Anoniem: welk een woordgebruik! Verzorg zelf eens een waardevolle bijdrage.

   5 januari 2022
 • Ik ben er maanden geleden mee gestopt.Ik had BTC gekocht aan +- 9000 € en alles verkocht aan +- 39000 €. Ik was dat op en neer gewip van BTC meer dan beu. BTC heeft geen enkele economische ondersteuning en kan vroeg of laat gewoon volledig in elkaar zakken. Geef mijn portie maar aan de kat.Ik leef nu met veel minder stress en beleg mijn geld op een andere manier die goed opbrengt. Veel succes met de BTC gekte !

  5 januari 2022
 • Meneer PlanB heeft u ook een PlanC? Niet zeuren of z….ken, gewoon BTC hodlen!

  Leve Bitcoin???

  5 januari 2022
 • Bedankt voor deze en alle andere artikelen.

  6 januari 2022
 • Mee al diene zever hier
  Flikker toch allemaal eens lekker op

  6 januari 2022