Analyse: wat kunnen we verwachten als bitcoin uit quarantaine komt?

Het lijkt alsof bitcoin al 10 dagen niks doet. Voorheen mocht je na zoveel dagen uit quarantaine, maar bitcoin blijft nog lekker thuis. Met uitzondering van een snelle beweging omhoog – en omlaag – hangt de koers al erg lang rond de 39.000 dollar (35.400 euro).

Beweging op komst

Bitcoin moet de komende tijd wel wat gaan doen. De prijs hangt vast. Dat er een beweging komt is zo goed als zeker, alleen de ‘wanneer’ nog niet. De marktleider kan nog wel een aantal dagen zo doorgaan, mocht hij nog steeds klachten hebben.

De koers beweegt zich nog steeds in een ascending triangle, dus het is niet precies te zeggen of de koers eerst omhoog of eerst omlaag zal bewegen. In deze analyse schreef ik al dat een koers van 36.000 dollar niet per sé slecht hoeft te zijn. Dat komt omdat bitcoin nog steeds bullish is als we de onderste trendlijn van de driehoek testen.

Positieve driehoek

Door een ascending triangle is aannemelijk dat de koers uiteindelijk weer de bovenkant van de driehoek op zal zoeken. Daar zit op dit moment een weerstand waar de prijs erg vaak is afgewezen. Als de prijs zich binnen de driehoek blijft bewegen, is er niet veel aan de hand. Het zou voor mij bearish zijn als de onderste blauwe trendlijn zich begeeft.

Prijsvoorspelling buiten de driehoek

In dat geval maakt bitcoin een lower low. Het is dan aannemelijk dat hij zal bewegen naar de bodem van 24 januari (weergeven in de rode cirkel), óf de onderste gele zone. Die laatste is een plek waar de prijs vaak support heeft gevonden in 2021. Dit zou samenvallen met een koers van 33.000 of 29.000 dollar (30.000 of 27.300 euro); geen mooi plaatje.

Mocht de prijs zich naar de bovenkant van de driehoek bewegen (de gele zone), dan verwacht ik een van de scenario’s die ik vorige week omschreef. Bij een break van deze gele zone zou ik bullish worden en een koers van 52.000 dollar (47.000 euro) voorspellen. Rond die koers zitten de volgende weerstanden.

Vooralsnog zit bitcoin met corona thuis, en kan hij niet veel. Maar als hij uit quarantaine (lees: de driehoek) komt, staan er spannende dagen op ons te wachten.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.