Analyse: Kan Cardano (ADA) eindelijk afrekenen met dit belangrijke level?

Het ziet er gunstig uit voor de koers van Cardano. Na een harde daling in februari is de altcoin sinds vorige maand weer aan een uptrend bezig. Kan ADA deze sterke run bekronen met een doorbraak? Je leest het in deze analyse!

Een korte terugblik

Vorige maand heb ik in mijn Cardano-analyse beschreven waarom het level rond 0.40 dollar (rode zone) zo belangrijk is. De koers is hier in het verleden namelijk regelmatig op gestuit. In februari lukte het tot tweemaal toe niet om hier doorheen te komen en ook deze maand worstelt de koers weer met dit level.

Hoewel we dus opnieuw moeite hebben met dit level, neemt dat niet weg dat ADA de afgelopen periode mooie dingen heeft laten zien. Zo zitten we sinds maart namelijk in een stevige uptrend, waarbij de steeds hoger wordende hoogte- en dieptepunten (higher highs en higher lows) goed zichtbaar zijn. De grote vraag is of dit voldoende is om ditmaal wél door het 0.40 dollar-level te breken.

Wat zijn de scenario’s?

Zoals altijd is er zowel een bullish als bearish scenario denkbaar. In het meest gunstige geval breekt ADA met overtuiging door het 0.40 dollar-level. In dat geval komt de Cardano-koers terecht in het gebied waar we van mei tot oktober een grote range gevormd hebben. Dit is een gebied waarin de koers voor langere tijd beweegt, in onderstaande afbeelding te herkennen aan de blauwe box.

Mocht het bearisch scenario zich voltrekken, dan wordt ADA wéér afgewezen bij de huidige weerstand. Dankzij de mooie uptrend van de afgelopen maand liggen er in dat geval genoeg levels om ons aan vast te houden. Hierbij springen vooral de gebieden rond 0.39 dollar en 0.34 dollar in het oog. Dit aangezien de koers deze prijspunten in het verleden regelmatig heeft opgezocht. Als we de Volume Profile trekken over afgelopen maand, dan zien we dat het meeste handelsvolume rond 0.39 dollar ligt. Dit ligt dus dichtbij de weerstand waar de koers momenteel op stuit.

Conclusie

Het is afwachten of ADA eindelijk door het level rond 0.40 dollar kan breken. Mocht dit lukken, dan keren we terug in een gebied waar we van mei tot oktober gehandeld hebben. Er is echter geen reden tot paniek als we hier nog niet in slagen, aangezien we meerdere levels onder ons hebben die mogelijk steun vormen.


Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.