Analyse: zet bitcoin door naar 28.000 dollar?

Ondanks dat er sinds gisteren weinig gebeurd is met de prijs, gaan we toch even een blik werpen op de ontwikkelingen in de markt. Vandaag pakken we de grafiek van gisteren erbij, kijken we naar het marktsentiment, en werpen we een blik op de bitcoin dominantie.

Op zoek naar een hoger laagtepunt

Om te beginnen kijken we naar de dagelijkse grafiek van bitcoin, waarbij elke candle voor één dag staat. Hier kunnen we zien dat bitcoin nog steeds bezig is met de opwaartse trend die we ook in voorgaande analyses aankaartten.

Het lijkt erop alsof bitcoin deze wil doorzetten, aangezien er al twee keer op rij een hoger hoogtepunt wordt gemaakt. Een logische volgende stap zou zijn dat bitcoin nu weer een hoger laagtepunt maakt. Hiervoor mag de koers niet lager sluiten dan het voorgaande laagtepunt.

Wanneer dit wel gebeurt is de opwaartse trend gebroken en moeten we kijken naar de roze zone: het hoogtepunt van de bullmarkt uit 2017. Deze fungeert nu als support wanneer bitcoin weer naar beneden zal gaan. Vooralsnog is er niks aan de hand en is het aannemelijker dat de koers richting de blauwe zone beweegt van ongeveer 28.000 dollar.

Angst en hebberigheid

Dat is namelijk ook te merken aan het sentiment. Men is nog steeds niet helemaal van de angst af, maar het bullish sentiment begint wel te groeien. Dit kunnen we aflezen uit de Fear and Greed index, waarbij geldt; hoe lager het cijfer, hoe hoger de angst.

Als we kijken naar de data van de Fear and Greed Index, zien we dat mensen steeds minder bang worden. Het sentiment van juni lag soms zelfs onder de 10, terwijl deze index nu steeds verder naar boven beweegt. Dit is een teken dat hebberigheid toeneemt, en daarmee ook vaak de fomo van mensen die denken dat ze te laat zijn ingestapt. De uitkomst van de bovenste grafiek zal uitwijzen of deze hebberigheid terecht is.

Bitcoin dominantie

Als laatste werpen we een blik op de bitcoin dominantie. Deze grafiek gebruiken we om te kijken welk gedeelte van de cryptomarkt uit bitcoin bestaat. Op dit moment ligt dit percentrage rond de 42%, wat betekent dat ongeveer 58% uit stablecoins en altcoins bestaat.

Mocht dit percentage hier vanuit deze plek omhoog gaan, dan is het verstandig om je geld eerder in bitcoin dan in altcoins te hebben. Echter, de kans is iets groter dat bitcoin weer richting de onderste blauwe zone beweegt. Dit heeft bitcoin namelijk altijd gedaan nadat het de bovenste blauwe zone aanraakte.

Mocht dit gebeuren, dan hoeft dit niet per sé iets te zeggen over de koers. Maar het kan wel inzicht geven over de vraag of mensen eerder uitwijken naar altcoins en stablecoins. Al met al ziet de koers er goed uit, en leeft de markt weer een beetje op na een hoop rode maanden.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Hij gaat dit jaar nog naar een ton:) mijn analyse komt toch uit

  2 augustus 2022
  • Dat zei je vorig jaar ook!😉

   2 augustus 2022
 • “ Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.”

  Waar heb je deze informatie gehaald om deze artikel te schrijven.
  Wie leest dit zou denken dat bitcoin gaat voor een bulisch market.
  Ja bitcoin kan 28.000 of 30.000 euro’s raken in august en september maar is niet meer dan een “bounce”, oktober of november gaat opnieuw naar beneden.
  En vergeet niet de gevaarlijke situatie tussen China en Taiwan, dit kan ook alles nog erger maken.

  3 augustus 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.