Analyse: bitcoin op voorspelde support van 36.500 euro, hoe verder?

In de analyse van dinsdag werd geanticipeerd op het breken van de range. De koers dook naar de 36.500 euro, een belangrijke support. Wat kunnen we nu verder verwachten?

Om te beginnen pakken we even de grafiek van dinsdag erbij. Hier werd al aangegeven waar de volgende support van bitcoin zich zou bevinden. De prijs maakte lagere toppen in de range (weergegeven in de blauwe cirkel). Deze werd hierdoor niet gehouden, waardoor de prijs zich naar 36.500 euro bewoog.

De belangrijkste zone van 2021

De gele zone waar bitcoin support vindt, speelt net als 2021 een belangrijke rol in het verloop van de koers. Zoals te zien in onderstaande grafiek bevindt bitcoin zich nu in deze zone. Dit zou een plek kunnen zijn waar bitcoin vanaf zal bewegen, en dit is bijna cruciaal voor het verloop van de crypto-marktleider. Op dit moment kan bitcoin hier namelijk een higher low zetten ten opzichte van de higher low van eind september 2021.

Uptrend niet gebroken

De prijs vindt voor nu support op een plek waar een higher low kan ontstaan. De prijs kan hier zelfs nog een klein beetje lager zakken om nog steeds een hoger laagtepunt te maken. Deze prijs ontwikkeling zou zeer bullish zijn, omdat we nog dan nog steeds in een uptrend zitten. Wil deze trend zich doorzetten (met hogere hoogtes en hogere dalen), dan is een nieuwe all time high een logisch vervolg voor de koers.

Doordat er al meer dan 90% van bitcoin in omloop is, en het wereldwijde sentiment naar bitcoin bullish is op de lange termijn, is het aannemelijk dat het bovenstaande scenario een vervolg krijgt.

Wat als de bears niet klaar zijn?

Het is natuurlijk niet leuk om bearish scenario’s te bespreken, maar dit moet ook besproken worden in het geval dat de support niet houdt. Dit is wel gebleken na de analyse van dinsdag. Als deze support zich begeeft, dan is dat zeer slecht nieuws. In dat geval wordt er namelijk een lager laagtepunt gezet, waardoor de uptrend omslaat naar een downtrend.

Zoals te zien in de grafiek hierboven, ligt de volgende gele zone rond de 25.000 en 26.000 euro. Het is dus goed om de huidige zone in de gaten te houden. Wordt deze gebroken, dan kan dit een flinke dip veroorzaken van ongeveer 30%. Nog geen reden voor paniek: we stuiten vooralsnog op de support van 36.500 euro, en de uptrend blijft hiermee intact.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Gisteren plaatste ik een reactie over TA en gaf een scenario aan inzake de op handen zijnde liquiditygrab van de grote jongens. Koers manoeuvreren naar 42k en naar 36,5 k. En dan mogelijk 30k. Daar kreeg ik commentaar op.
  Ik wist niet waar de klepel hing. Nou 1e scenario hebben we alle gehad. Liquiditeit op de 42k is weggehaald ( zie wick 41500). Nu volgt echt nog de hunt naar de 39, 5k.
  Hooelijk door wick en geen candleclose, kort naar 39,4k.
  Dan de support van de 39, 5 houden en weer move naar boven de 43k. Hopelijk niet door de support van de 39,5 zakken, want dan gaan we naar de 30 k en dan is de beer los?. Dit laatste scenario is mogelijk, maar onwaarschijnlijk, want dan schieten de grote jongens in hun eigen voet. Lets see.

  7 januari 2022
  • Zou ik nou wachten en tot hoeveel 00.000,00 zou ik wachten of zou ik rond de 37.5k al investeren in bitcoin?

   11 januari 2022
 • koers daalt vrolijk verder, gaat naar 0

  7 januari 2022
  • laten we elkaar niet voor de gek, elk mongool ziet wel dat het een shitkoers is. kunnen we misschien wel bullish zijn. maar kijk hoe die zakt bij het minste geringste

   7 januari 2022
  • Nou dat is dan een mooi moment voor jou om te kopen… naar 0, verder begrijp je het wel of nog niet helemaal?

   8 januari 2022
 • BTC-Koers komt gaat een ATH maken, het is niet de vraag of maar de vraag wanneer. Ik denk eerder dan de EUR naar o gaat dan d eBTC.

  7 januari 2022
 • dan zitten we nog steeds in een bull market, ondanks dat de koers ondertussen met 20/30 k is gedaald. gezonde correcties haha. hij zal heus wel een keertje opstuiteren. alleen gratis tip van mij: oppassen dat er geen dump weer plaatvind bij een evt stijging, anders wordt de uptrend weer tijdelijk onderbroken. succes met traden!

  7 januari 2022
 • moet er bij vertellen, hij heeft een fantastische daling meegemaakt. Zo snel en smooth dat die daalt zie ik hem niet stijgen. jaloers om op te worden

  7 januari 2022
 • Ondanks de vele positieve analyses van de laatste tijd zakt de koers van de bitcoin, ga er dan maar van uit dat het niet goed zit met de bitcoin. Veel onbetrouwbaar reclamegeweld, de volgende steun ligt rond € 30.000.

  7 januari 2022
  • @Dick: Inderdaad veel onbetrouwbaar reclamegeweld. Maar ja, je moet wat als je speeltje ten onder dreigt te gaan.

   8 januari 2022
 • Ondanks de vele positieve analyses zakt de koers van de bitcoin, er is dan wel wat mis als de peptalk niet werkt. Ook extra reclames om in te stappen! Moraal van dit verhaal:eerst denken en dan doen. Een verwachte koers van € 100.000? Kletspraat!

  7 januari 2022
 • ondertussen weer onder 35000

  7 januari 2022
 • Prachtige analyses! Nergens op gestoeld behalve wishfull denken. Zeer vermakelijk om te lezen, dus ga zo door.

  7 januari 2022
  • Inderdaad. De objectiviteit in deze “analyses” is ver te zoeken. Het amusementsgehalte is echter top!

   Bij de eerste believers dringt het inmiddels ook door dat snel rijk worden er niet meer in zit. op naar de $ 10.000!

   8 januari 2022
 • vooralsnog heb je gelijk

  7 januari 2022
 • BTCDirect ”preekt voor eigen parochie…..” Al geruime tijd overigens.

  7 januari 2022
 • Jammer, beste lezers. Mijn reactie wordt niet geplaatst. BTCDirect voelt zich kennelijk aangesproken.

  7 januari 2022
 • Ze kunnen het goed uitleggen…

  7 januari 2022
 • Deze zogenaamde analisten zouden zichzelf eens een plezier moeten doen en hun analyses van enige tijd terug moeten lezen. Dan komen zij er achter dat hun proza gestoeld is op het handboek van Hans Kazan. Daarnaast behoort Hans Christiaan Andersen ook tot de groep mensen die regelmatig worden geraadpleegd. Ik ga mij ook aan een voorspelling wagen: in een bullish markt gaan we richting de 300k voor een Bitcoin en in een bearish markt richting de nul. Wedden dat ik het goed heb!?

  7 januari 2022
 • De ”negatieve” reacties hierboven worden in elk geval nog weergegeven. De mijne niet. Die was niet positief t.o.v. BTCDirect.
  Men voelt zich kennelijk in zijn hemd staan.

  8 januari 2022
 • Ik ben net voor nieuw jaar begonnen door een klein bedrag in bitcoin te beleggen en ben helemaal niet bang van de daling en als ik geld over had koop ik zo meer bij en laat dat mooi geparkeerd staan voorlopig. De bitcoin komt wel weer want ben banger voor de geldontwaarding en de aandelen koersen die net zo onzeker zijn. We leven in een rare en onzekere tijd en eigenlijk is over het geheel genomen de wereld failliet, maar zolang het vertrouwen blijft rommelt het wel door, zolang dat redelijk goed gaat. De bitcoin is een toekomstig betaalmiddel in de niche en een prima parkeerplek en ik hoop niet fraude gevoelig en redelijk stabiel in gebruik. Succes en wacht maar af en gr. Dirk.

  8 januari 2022
 • Wat zeuren jullie toch allemaal mensen! Kijk naar waar de koers begin van het jaar stond, en kijk wat naar daarna gebeurde: higher highs, higher lows… we zijn nog steeds bullish! Okee, als je bent ingestapt op de top in november, tja dom toch! Maar als je eerder was ingestapt heb je nu nog steeds winst en kun je nu goedkoop bijkopen. Zo moet je dat ook doen. In plaats van zeuren, je portfolio vergroten. En Bitcoin gaat echt wel weer omhoog. Geduld! En, investeer niets wat je op korte termijn nodig kan hebben! Als het jou nu pijn doet, heb je teveel in bitcoin geïnvesteerd! Trouwens, de mensen van btc direct hebben jouw geld niet geïnvesteerd, dat deed je helemaal zelf!

  9 januari 2022
 • Er is ook geen echt nieuws of ontwikkeling rondom bitcoin.
  Kazachstan word dan als een vorm van excuus gebruikt in een ander artikel, maar dat is relatief onzinnig natuurlijk.
  Zelfde verhaaltje rondom Evergrand China, geen enkel bewijs maar het was in het financiële nieuws te vinden dus moet dat zogenaamd in verband staan met bitcoin daling.

  Feit is dat op korte termijn er gewoon even niets positiefs te melden valt, geen reden om in bitcoin te leggen.
  Maar, wat je wel ziet is relatief veel bitcoins wat vastligt in wallets, hetzij omdat de wallet niet meer toegankelijk is, hetzij dat het domweg niet verhandeld gaat worden aka “hodl” wallets.
  Die niet verhandelbare bitcoins stijgt harder dan de daling, dat is best gek.

  Op langer termijn betekent dat in principe een extra vorm van schaarste wat de prijs weleens omhoog zou kunnen stuwen.

  Verder heb je waarschijnlijk meer aan ETH, die zogenaamde flippening zou eens in 2022 wel eens niet zo “zogenaamd” meer kunnen worden als die PoS nou eens goed doorzet.

  9 januari 2022
 • Jongens, laten we elkaar niet overrulen met discussies, de koers wordt er niet beter op haha

  10 januari 2022