Deze Amerikaanse presidentskandidaat is pro bitcoin en blockchain

Andrew Yang is een presidentskandidaat van de Democratische Partij. Hij neemt het maar al te graag op tegen Donald Trump, de huidige Amerikaanse president. En mocht het zo ver komen, dan kan dat goed nieuws zijn voor ons cryptoliefhebbers.

Amerika’s presidentiële race

Amerikaanse staatsburgers mogen om de vier jaar stemmen op een nieuwe president. Die president vertegenwoordigt vrijwel altijd één van de twee grootste partijen, de Democraten of de Republikeinen. Omdat de republikeinen de zittende president in hun gelederen hebben, moet de democratische partij een lange lijst van kandidaten doorlopen. Op dit moment zijn er meer dan twintig gegadigden om het tegen de huidige president op te nemen.

Basisinkomen als belangrijkste praatpunt

Een van de kandidaten is de vooruitstrevende Bitcoin-liefhebber en ondernemer, Andrew Yang. Yang is een welbespraakte, rustige kandidaat met een duidelijke focus op economisch welzijn. Zijn belangrijkste paradepaardje is om elke Amerikaanse burger gratis geld te geven, namelijk duizend dollar per maand.

Hij noemt dit het Freedom Dividend, wij noemen dit het basisinkomen. Hij verwacht dat dit de economie zal stimuleren omdat er gezorgd wordt dat mensen in hun basis levensbehoeften geholpen zijn. Zo geven ze uiteindelijk meer geld uit aan goederen en diensten.

Voordelen van bitcoin

Allemaal leuk en aardig, maar Yang is momenteel ook de enige kandidaat die actief cryptocurrency promoot en ondersteunt. Hij spreekt geregeld over de voordelen van bitcoin en accepteert zelfs cryptocurrency als donatie voor zijn presidentiële race.

Crypto Joe interviewde hem gisteren over cryptocurrency, de presidentiële race en zijn Freedom Dividend.

Yang gaat voornamelijk in op de presidentiële race, maar hij laat zich ook uit over technologie en blockchain. Yang wil graag vooruit met Amerika en vindt de slogan van Donald Trump dan ook belachelijk: ‘Make America Great Again.’ Yang denkt dat terugkijken op de goede oude tijd alleen maar hetzelfde resultaat zal opleveren.

Blockchain is huidige olie

Hij maakt ook het vergelijk tussen technologie en olie. De ecosystemen van hele landen zijn bijvoorbeeld gebouwd rond hun vermogen om olie over de hele wereld te leveren en te verkopen. Technologie is de moderne variant van deze grondstof. Kortom, landen moeten zich richten op het opbouwen van op technologie gebaseerde bedrijven als middel.

Een van die technologieën die volgens Yang de wereld moet veroveren is blockchain. Hij gaf hier ook een voorbeeld bij, namelijk de behoefte van jonge generaties om via een app op de blockchain hun stem uit te kunnen brengen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.