Bitcoin analyse: angst op de markt, tijd om op te letten

Sinds het record van vorige week is bitcoin met meer dan 10.000 euro gedaald. Stond de teller vorige week nog op bijna 60.000 euro, nu moeten we het doen met 50.000 euro. De schrik zit er goed in, volgens de Fear & Greed Index heerst er nu angst op de markt. En hoe tegenstrijdig dat ook klinkt, vaak is dat juist een mooi moment om tegen de markt in te bewegen en in te kopen.

Be greedy when others are fearful

Dit is trouwens geen financieel advies, we raden je aan om altijd zelf je onderzoek te doen. Maar uitleg over deze indicator kan geen kwaad. De Fear & Greed Index borduurt voort op het principe ‘Be fearful when others are greedy, and greedy when others are fearful,’ een bekend gezegde van topinvesteerder Warren Buffet.

Specifiek meet dit indexcijfer tussen 0 en 100 het sentiment op de markt. Heerst er angst? Of juist extreme hebzucht? Het indexcijfer is gebaseerd op een aantal factoren, zoals koersbeweeglijkheid, handelsvolume, sentiment op social media en trends op Google.

Laagste waarde sinds begin oktober

Op dit moment wijst de wijzer naar 34, wat wijst op angst op de markt. Dit is de laagst gemeten waarde sinds begin oktober.

De laagste waarde in drie maanden is overigens 20, dit was op 30 september. Zoals je op de grafiek hieronder ziet was dat een heel mooi moment om in te kopen. 

Dat er nu angst op de markt heerst wijst er op dat de bodem misschien al bereikt is, of in ieder geval in zicht is. Nogmaals geen financieel advies dus, maar wel tijd om op te letten!

Een andere technische analyse volgt later vandaag, stay tuned!

Krijg 10 euro Bitcoin van ons

Handel in bitcoin op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • bitcoin can fall back to 15000 usd.
  see history !
  Mathematically, the time has come!

  19 november 2021
  • That guy is crazy!

   19 november 2021
   • why its that guy crazy

    19 november 2021
  • Correct..It’s to early to buy..
   We are now like 1,5 year away from the last halving at 22 mai 2020..
   So, this means a new bearish cycle starts..Still with a lot of volatily for sure..But the 2 year trend is bearish…I think bottom for bitcoin between 8000 to 12000 euro

   20 november 2021
 • i hope i get back up

  19 november 2021