Met Zcash kan je nu anoniem transacties uitvoeren op Android en iPhone

Een nieuwe update in het ecosysteem van Zcash maakt het mogelijk dat je nu afgeschermde transacties op mobiele apparaten van Apple en Android kan uitvoeren. De ontwikkelaar achter Zcash is The Electric Coin Company en zij hebben een complete set Software Development Kits (SDK’s) uitgebracht om dit mogelijk te maken.

Minder geheugen nodig

Voorheen was de privacytechnologie van Zcash te omslachtig om te gebruiken op een mobiel apparaat. Zcash eiste al gauw 3 GB van je geheugen op, en tenzij je dat wil opvangen met een extra SD-kaart, is dat een lastig obstakel. Er waren al wel mobiele wallets waarmee je de munt Zcash kon bewaren en versturen, maar deze wallets waren er niet op ingericht om anonieme transacties met Zcash te kunnen doen.

The Electric Coin Company is al een tijd bezig met deze ontwikkeling. In oktober 2018 verlichtte de Sapling-upgrade de geheugenvereisten voor afgeschermde transacties.  Zes maanden later werd het voor het eerst mogelijk om anonieme transacties te verzenden via mobiele telefoons. Deze techniek was nog niet beschikbaar voor het grote publiek, er werd vooral mee getest op het testnet.

Privacycoins hebben toekomst

Nu dit ook beschikbaar is voor jou en mij, lijkt het potentieel van Zcash eindeloos. Privacycoins hebben namelijk veel van de goede eigenschappen van contant geld overgenomen. Je kan iedereen waarde overmaken zonder dat iemand hier ook maar achter komt. Nu dat ook mogelijk is via de smartphone, kan Zcash zomaar eens Monero van de troon stoten als meest populaire privacycoin.

Er was sprake van dat litecoin en bitcoin uiteindelijk ook de privacy kant zouden opgaan met de implementatie van Mimblewimble. Maar nu onderzoekers gaten hebben geprikt in Mimblewimble laat dat nog even op zich wachten.

Zcash is één van de best presterende munten van het moment, vergeleken met gisteren is de koers met 9,5% gestegen waardoor een Zcash nu bijna 48 euro waard is. Dat de koers van Zcash het nu uitzonderlijk goed doet zie je ook terug in onderstaande grafiek. De koers kabbelde de hele maand rustig voort, tot de explosieve stijging van de afgelopen dagen.

Grafiek geleverd door BLOX

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.