Elon Musk vanwege Dogecoin en Bitcoin tweets bedreigd door Anonymous

Tesla CEO Elon Musk is op het vizier van het decentrale hackerscollectief Anonymous verschenen. De groep beschuldigt Musk ervan levens te vernietigen met zijn tweets over cryptocurrency. Zijn online berichten over Doge en Bitcoin hebben namelijk voor grote ups en downs gezorgd.

Anonymous plaatste op 5 juni deze video. Onderstaande Twitteraar is overigens niet de maker van de video.

‘Je hebt levens verwoest’

Quote uit de video: ‘Als je de reacties op je Twitter-berichten leest, lijkt het erop dat de games die je met de cryptomarkten hebt gespeeld, levens hebben verwoest.’

Anonymous behandelde in de uiteenzetting verschillende onderwerpen: van Tesla’s afhankelijkheid van overheidssubsidies en ‘bloedbatterijen’ tot Musk die mensen naar Mars stuurt om te sterven.

Geen oog voor de normale mens

Door de ondernemer neer te zetten als een aandachtszoekend ‘narcistische rijke kerel,’, beweren de hacktivisten dat hij nooit in staat zal zijn het lot van gewone hardwerkende mensen te begrijpen. Musk werd namelijk geboren in de rijkdom van het apartheidstijdperk in Zuid-Afrika. De video eindigt met wat een bedreiging lijkt te zijn:

‘Je denkt misschien dat je de slimste persoon in de kamer bent, maar nu heb je je gelijke ontmoet. Wij zijn Anoniem! We zijn legio. Verwacht ons.’

Wie is verantwoordelijk?

Het mooie aan Anonymous is dat de groep anoniem is. Meerdere Twitteraccounts die beheerd worden door iemand van Anonymous, hebben bevestigd dat zij de video niet hebben gemaakt.

Elon Musk lijkt te reageren op de bedreiging:

Invloedrijke groep

Hoewel het misschien overdreven ambitieus lijkt om achter een van de rijkste mensen ter wereld aan te gaan, spreekt het eerdere werk van de hackers boekdelen. In 2012 werd heel Anonymous gekozen door een enquête van Time Magazine als meest invloedrijk ter wereld.

Het steunde anti-regeringsprotesten tijdens de Arabische Lente, orkestreerde de HBGary-hack, lanceerde DDoS-aanvallen op PayPal, Visa en Mastercard voor het blokkeren van betalingen aan WikiLeaks, hackte de website van de Noord-Koreaanse regering en viel zelfs Sony aan.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.