Anonymous wil gerechtigheid: Do Kwon van Terra (LUNA) in het vizier

Anonymous wil de acties van Do Kwon volledig uitpluizen en “ervoor zorgen” dat de oprichter van Terra “zo snel mogelijk voor het gerecht wordt gebracht”. Dit meldt het collectief van ‘hacktivisten’ in een YouTube video.

Elke maand 80 miljoen dollar uitbetaald

“Er lijdt geen twijfel dat er nog veel meer misdaden te ontdekken zijn in jouw spoor van vernieling,” zei hacktivistengroep Anonymous de YouTube video. In de video praat een Anonymous lid over Kwon’s verdachte handelingen, waaronder het uitbetalen van 80 miljoen dollar (75,6 miljoen euro) per maand. Dit deed hij in LUNA en TerraUSD (UST)

Daarnaast werd ook de val van Basis Cash belicht. Deze munt zal je wellicht niet kennen, maar Anonymous kwam erachter dat deze gefaalde stablecoin ook een project zou zijn van Kwon. Alleen is dit nog niet aan het licht gekomen, omdat hij daar zou werken onder de naam ‘Rick Sanchez’. Hij was dan één van de twee oprichters, die als duo in de anonimiteit verbleven door zich te vernoemen naar de hoofdpersonen van de serie Rick en Morty; namelijk Rick (Sanchez) en Morty.

“Do Kwon, als je luistert, er is helaas niets dat gedaan kan worden om de schade die je hebt aangericht ongedaan te maken. Op dit moment is het enige wat we kunnen doen, je verantwoordelijk houden en ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk voor het gerecht wordt gebracht.”

Do Kwon houdt zich vooralsnog gedeisd

Anonymous beloofde dat het de acties van Do Kwon zou onderzoeken om zijn vermeende misdaden aan het licht te brengen. Het collectief zal alle uithoeken van de cryptomarkt onderzoeken om zijn crypto-verleden transparant te maken. Na de vondst van de Basis Cash kwestie, zou het niet vreemd zijn om nog veel meer te vinden. Anonymous kreeg bekendheid door meerdere bedrijven en overheden te hacken, dus het zal Do Kwon wellicht nog heet worden onder de voeten.

Hij heeft zelf nog geen reactie gegeven op de publicatie van Anonymous. De oprichter van Terra (en waarschijnlijk Basis Cash) is al 9 dagen lang – met uitzondering van wat retweets – opvallend stil op Twitter. Dit is een groot contrast met zijn twitterpagina vóór de val van Terra.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.