Andreas Antonopoulos: ‘Bitcoin groeit wanneer betere applicaties worden gebouwd’

Op 4 april was Andreas Antonopoulos spreker bij de Deconomy conferentie in Seoul, Zuid-Korea. Daar sprak hij over de toekomst van bitcoin in de huidige samenleving. Antonopoulos voorspelt dat er in de komende jaren een fundamentele verplaatsing gaat komen.

Bitcoin neemt het bankenstelsel over..

Andreas Antonopoulos voorziet dat bitcoin het op fiat-geld gebaseerde bankensysteem zal overnemen. Maar dit zal pas gebeuren wanneer de ‘volgende generatie apps’ worden ontwikkeld. Dit moet ervoor zorgen dat de wereldwijde behoefte aan bitcoin duidelijk gaat worden bij de gemiddelde consument.

Tijdens zijn speech vertelt hij over de zware taak die bitcoin opgelegd is: ‘Wat bitcoin doet, is het bestaande systeem simuleren met minder tussenpersonen en centralisatie. We kunnen nu gaan bouwen aan applicaties die onmogelijk zouden zijn in het huidige gecentraliseerde financiële systeem.

.. maar heeft daarvoor wel goede applicaties nodig

Op dit moment gebruikt slechts een klein deel van de consument bitcoin. Maar dit is volgens Antonopoulos ook niet meer dan logisch. Cryptocurrency is voor veel nieuwe gebruikers nog moeilijk in gebruik. Om veilig crypto’s te beheren is vaak nog technische kennis nodig.

Volgens Antonopoulos is bitcoin op dit moment nog moeilijk te begrijpen en moeilijk te beveiligen. Daarnaast zijn de applicaties volgens hem niet goed ontworpen en niet duidelijk genoeg.

Toch kan bitcoin met de bestaande vooruitgang betaalnetwerken als Visa en Mastercard inhalen: ‘We zijn er klaar voor om hun capaciteit te overtreffen met factor tienduizend,’ sprak Antonopoulos tijdens de conferentie in Seoul.

Antonopoulos doelt hiermee waarschijnlijk op nieuwe toepassingen binnen het bitcoin netwerk die betalingen nog eenvoudiger maken. Het Lightning Network zorgt er bijvoorbeeld voor dat bitcoin betalingen op een laag buiten de blockchain kunnen plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat de huidige blockchain flink kan worden ontlast. Dat is ook nodig, want op de memory pool (de wachtrij van transacties) is het weer ouderwets druk.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.