Gaat Apple bitcoin en cryptocurrency toevoegen? Vacature hint er wel naar

Apple zoekt een manager voor de afdeling alternatieve betalingen. Deze vacature laat de groeiende interesse van Apple in cryptocurrency doorschemeren.

Alternatieve betalingen

In de vacature staat dat het de functie manager ‘alternatieve betalingen, waaronder cryptocurrency’s’ betreft. De nieuwe manager zal onderdeel uitmaken van hetzelfde team waar ook gewerkt wordt aan Apple Pay en de Wallet-app van de iPhone.

De nieuwkomer zal in hetzelfde team werken als Apple Pay en de Wallet-app van de iPhone op het hoofdkantoor in Californië. De nieuwe business developer zal zich vooral bezighouden met het aangaan van nieuwe samenwerkingen met ‘strategische alternatieve betalingspartners’.

Vereiste kwalificaties volgens de advertentie omvatten meerdere jaren ervaring in cryptocurrency, evenals andere snelgroeiende vormen van betaling, zoals nu kopen, later betalen-diensten (denk Klarna).

Apple heeft potentie voor bitcoin

Er gaan geruchten dat Apple op de achtergrond bezig is met het voorbereiden van ondersteuning voor bitcoin betalingen via de Wallet-app. Voor Android-gebruikers, dit is geen cryptowallet, maar de naam van een centrale opslagplaats van de iPhone voor digitale kaarten, tickets en vouchers.

Veel iPhone-gebruikers hopen ook dat er een integratie komt van Coinbase en Apple Wallet. Of op z’n minst dat je crypto kan kopen bij Coinbase met de Wallet. De website van Coinbase zegt alleen dat het ‘Apple Pay momenteel niet ondersteunt, maar we hopen binnenkort een snellere, veiligere manier te bieden om cryptocurrency aan iOS-gebruikers te besteden.’

Apple lijkt bij te draaien

Crypto-enthousiastelingen grepen de vacature snel aan als een teken dat het meest waardevolle bedrijf van Silicon Valley, de stap naar bitcoin wil maken. Los van deze vacature, dit hangt al veel langer in de lucht. Analisten van RBC Capital Markets schreven in februari dat Apple een ‘duidelijke kans’ had op het gebied van crypto, door het voor individuen gemakkelijker en veiliger te maken om digitale activa te kopen en verkopen. Het bedrijf heeft veel ervaring met betalingen via Apple Pay (sinds 2014) en een eigen creditcard (sinds 2019).

De geruchten werden ook gevoed door Jennifer Bailey, die Apple Pay leidt. Twee jaar geleden zei ze dat Apple naar cryptocurrency keek. ‘We denken dat het een interessant langetermijnpotentieel heeft.’

Maar het is een hobbelige relatie, die tussen Apple en cryptocurrency’s. In het verleden weigerden ze uitdrukkelijk om bitcoin en andere vormen van alternatieve betalingen in Apple Pay en via de App Store te ondersteunen. In 2013 werden crypto-wallets verboden op iPhones en Coinbase werd zelfs uit de App Store gegooid.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.