Apple creditcard geen bedreiging voor bitcoin

Apple heeft de wereld veranderd met haar iPhone en iPods, maar het lijkt alsof het bedrijf stagneert. Forbes beschuldigd voorzitter Tim Cook van gebrek aan originaliteit en nieuwe nieuwe ideeën. Volgens Forbes is de aangekondigde Apple-creditcard daar een goed voorbeeld van.

Innovatie door technologie

Veel banken kijken al jaren zenuwachtig richting Silicon Valley, bang dat de technologiereuzen van vandaag met iets ingenieus komen wat de hele financiële wereld op zijn kop kan zetten.

Het lijkt nu bijna zo ver te zijn, maar dat komt niet door Apple. Langzaamaan lijkt het erop alsof de techniek de traditionele banken doen laten bewegen. Facebook en Whatsapp zijn bezig met een eigen betaalsysteem, de Square’s Cash-app beweegt steeds meer richting digitaal geld en last but not least, bitcoin verandert de manier waarop mensen over geld denken.

Een van de meest gehoorde klachten uit de fintech-sector (financiële technologie) van het Verenigd Koninkrijk, is dat het nog steeds te moeilijk en tijdrovend is voor startups om te groeien. En dat komt voornamelijk door financiële regelgeving, aldus Forbes.

Normale creditcard

Forbes concludeert dat technologische bedrijven al lang weten dat de drang naar innovatie, experimenteren en uitvinden uitgehold worden door financiële diensten.

De Apple-creditcard, waarvoor het daadwerkelijke bankieren wordt afgehandeld door Wall Street gigant Goldman Sachs, en de betalingen geregeld worden door Mastercard, is eigenlijk niets meer dan een gewone kaart met een Apple logo.

Forbes interpreteert Apple’s recente aankondigingen als een bedrijf dat moeite heeft om richting te vinden. Aan de ene kant willen zo dus meedoen met de financiële wereld, aan de andere kant willen ze ook concurreren met Netflix door hun eigen streamingdienst. Ook voelen ze de hete adem van Google’s nieuwste dienst Stadia in hun nek.

Apple mist de boot

Banken zijn naarstig op zoek naar kleinere spelers in de fintech-sector en zijn bezig met hun eigen stablecoins, Facebook is bezig met hun beruchte geplande digitale valuta, en bitcoin en cryptocurrencies worden momenteel helemaal de hemel in geprezen door Twitter’s CEO Jack Dorsey.

Forbes besluit dat bitcoin en crypto al lang zijn begonnen aan een langetermijnrevolutie en dat bovengenoemde bedrijven op hun eigen manier aan innoveren. Als Apple mee wil doen dan moeten ze met iets beters komen dan een creditcard.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.