Apple en Google voegen bitcoin toe op je toetsenbord

Apple en Microsoft voegen allebei het bitcoinsymbool (฿) toe aan het toetsenbord. Een bitcoin betaalverzoekje sturen via de mail? Of je bitcoin aankopen bijhouden in Excel? Dat wordt nu in ieder geval een stukje makkelijker.

Gebruik bitcoinsymbool in alle Apple apps

Apple is de meest recente techgigant die het bitcoinsymbool (฿) toevoegt. Twitteraar Brandon viel het op dat je nu ook ฿ kan gebruiken op allerlei Apple-apparaten. Dit werd met veel enthousiasme ontvangen in de bitcoin community op Twitter.

De symbolen zijn toegevoegd als SF Symbols. SF staat voor System Font. Dit is een lettertype die ontwikkelaars kunnen gebruiken bij het ontwerpen van apps. Het SF Symbool ฿ kan vanaf nu gebruikt worden in apps die iOS 13 of nieuwer draaien.

Je bitcoin-financiën bijwerken in Excel

Eigenlijk is dit nieuws van vorige week. Op maandag 27 mei zag Twitteraar Dennis Parker dat Microsoft Excel het bitcoinsymbool heeft toegevoegd. En ergens is dit nog wel bijzonderder: Microsoft schaart bitcoin onder de valuta’s. Tussen allerlei geldeenheden zoals € en $ kan je nu dus ook ฿ vinden. Handig als je je bitcoin-financiën met Excel wil bijhouden!

Deze stap van Microsoft komt niet helemaal onverwacht. Zo werd onlangs bekend dat Microsoft aan een eigen identiteitstool werkt op de blockchain van bitcoin.

Ook beschikbaar in laatste update Windows 10

Niet alleen in Microsoft Excel is het mogelijk om het bitcoinsymbool te gebruiken. Nathan Wilson viel het op dat ฿ ook tussen de symbolenset van Windows 10 te vinden is. Daarbij is het wel belangrijk dat je gebruikmaakt van de laatste update van Windows 10, de versie die sinds mei 2019 wordt gebruikt.

Ten slotte ook in Google Docs

Ons viel het op dat je het ฿-symbool ook kan gebruiken in Google Drive. Hoe doe je dat? Ga naar een willekeurig document op Google Drive. Kies in het menu ‘Invoegen’ voor ‘Speciale tekens’. In het zoekveld rechts kan je nu zoeken naar ‘bitcoin’:

In 2015 al toegevoegd als Unicode

Het toevoegen van het bitcoinsymbool door Apple, Microsoft en Google kan je eigenlijk zien als een laatste formaliteit. Al in 2015 werd het symbool namelijk geaccepteerd door de Unicode-commissie.

De Unicode-commissie beslist welke symbolen en emojis er worden toegevoegd op allerlei devices. Denk bijvoorbeeld aan Apple, Google, Microsoft of Linux.

Sinds 2015 kan je het symbool van bitcoin dus al gebruiken op allerlei apparaten. Maar daarvoor moest je vaak nog wel eerst het symbool opzoeken op Google om het vervolgens te kopiëren en te plakken. Nu kan je bitcoin in ieder geval makkelijker vinden op Apple, Microsoft en Google Drive.

En dat.. is goed voor de ontwikkeling van bitcoin.

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.