Apple verstopt Bitcoin whitepaper op elke Mac, waarom?

Is Apple een geheime Bitcoin voorstander of heeft een werknemer stiekem actie ondernomen? Dat is de vraag die de Bitcoin community zichzelf momenteel stelt. De Amerikaanse techblogger Andy Baio onthulde namelijk dat de Bitcoin whitepaper is verborgen op elke moderne versie van macOS.

De Bitcoin whitepaper wordt ook wel gezien als hét geboortedocument van Bitcoin. Dit document bevat namelijk alle informatie over Bitcoin en de Bitcoin-blockchain, en is geschreven door Satoshi Nakamoto, de anonieme uitvinder van Bitcoin.

Hoe vind ik de whitepaper op mijn Mac?

De Bitcoin Whitepaper is te vinden op elke nieuwe versie van macOS sinds 10.14.0, die werd uitgebracht in september 2018. Andy Baio kwam hier blijkbaar per ongeluk achter toen hij zijn printer probeerde te fixen. Het vinden van de whitepaper is heel simpel. Mac gebruikers hoeven slechts de volgende command te kopiëren en te plakken in de terminal:

open /System/Library/Image Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf

Als je macOS versie 10.14.0 of nieuwer hebt, dan zul je meteen de Bitcoin whitepaper zien. Als je dit niet helemaal begrijpt is er ook een andere manier om bij de whitepaper te komen, via de Finder:

Klik op Macintosh HD en open Systeem→Bibliotheek→Fotolader→Apparaten folder→klik op VirtualScanner.app terwijl je control ingedrukt houdt en toon inhoud, open de inhoud→open simpledoc.pdf

Waarom is de Bitcoin whitepaper verborgen in macOS?

Het is niet duidelijk waarom de Bitcoin whitepaper is inbegrepen in elke moderne versie van macOS. Het zou kunnen zijn dat het document gewoon bedoeld was als een kleinschalige PDF voor testdoeleinden,
nooit bedoeld om gezien te worden door eindgebruikers. Het dient verder namelijk geen doel, het is niet alsof de computers er beter op zullen draaien …

Opvallend is wel dat Apple CEO Tim Cook in 2021 naar buiten bracht dat hij een Bitcoin voorstander is. Hij antwoordde “ja” op de vraag of hij Bitcoin en Ethereum bezit en zei dat hij al een langere tijd investeerde in cryptocurrencies. Apple doet verder nog weinig met Bitcoin of andere cryptocurrencies, maar wie weet is deze verborgen whitepaper wel een voorbode!


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • De terminal link is niet correct. Dit moet zijn:

    open /System/Library/Image\ Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf

    7 april 2023