Arrestatiebevel voor Do Kwon, oprichter van Terra (LUNA)

Een rechtbank in Zuid-Korea heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Do Kwon, de oprichter van Terra (LUNA). Dit meldt Bloomberg in een nieuwsbericht. Het bevel heeft zeer waarschijnlijk te maken met de overtreding van de regels voor de Zuid-Koreaanse kapitaalmarkt.

Kunstmatig opgeblazen prijzen

De rechtbank in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, wil dat Do Kwon en vijf anderen gearresteerd worden. Dit bevel werd beschreven in een tekstbericht van het openbaar ministerie. Do Kwon zorgde namelijk voor een schending van de regels voor de kapitaalmarkt die leidde tot de ineenstorting van het Terra-systeem.

In een rechtszaak beweerde een advocatenkantoor dat Terra de ‘Exchange Act’ schond door “kleine beleggers te misleiden” en hen uiteindelijk aanmoedigde “om Terra Tokens te kopen tegen kunstmatig opgeblazen prijzen.”

‘Do Kwon haalde 2,7 miljard uit het systeem’

In mei van dit jaar begon de stablecoin Terra USD (UST) af te wijken van de dollar, terwijl het eigenlijk op 1 dollar moest blijven. Hierdoor verloor dit systeem zijn balans, waardoor de token van Terra meer dan 99% van zijn waarde verloor. Do Kwon werd beschuldigd van het stelen van grote hoeveelheden geld voordat het Terra systeem instortte.

Een van de leden van de Terra gemeenschap zei dat Do Kwon 2,7 miljard dollar uit dit systeem onttrok. Do Kwon reageerde hierop dat hij alleen salaris kreeg van Terraform Labs (het bedrijf achter Terra) in de afgelopen 2 jaar.

LUNC en LUNA 2 dalen

Het arrestatiebevel maakt heel wat los op de markt. Er was kortgeleden een herstelplan gemaakt voor het Terra systeem, waardoor er door sommige Lunatics (fans van LUNA) weer vertrouwen in het project kwam. Maar ondanks deze poging lijkt dit vertrouwen nu weg te ebben.

De LUNA-coins maakte een flinke stijging afgelopen week, maar daalde vanochtend flink in waarde. LUNA 2 kreeg de meeste klappen en daalde meer dan 40% in een periode van 2 uur. Luna Classic (LUNC) daalde 25% in diezelfde periode.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Luna- Classic (niet coins) staat op het moment geheel los van Luna 2.0. De tik die we gezien hebben op LunaC komt door de reactie op de inflatie cijfers vanuit de USA. Donkey Kwon heeft heeft project met zijn Dev team destijds geheel laten vallen. Luna C is een volledig community driven project op het moment. Bovenstaand artikel is niet geheel correct.

  Een redelijk logisch patroon is op het moment zichtbaar omtrent de staking en 1.2% burn tax, buy the rumor sell the news

  14 september 2022
  • Zo zie je maar weer dat er veel emotie is en mensen die zich niet inlezen. 2.0 is eigenlijk een onzi munt die als gift werd gegeven Classic is nu inderdaad een community munt met een aanhang zoals Shiba. Wat mij betreft een oprechte reactie want veel journalisten hebben dit fout.

   16 september 2022
 • De man heeft al tijden niets meer met terra classic te maken . Hij is oprichter meer niet !

  15 september 2022