Duizenden dode cryptocurrency’s op Cardano

De afgelopen jaren zijn er veel blockchainprojecten gefaald. De blockchains blijven voortbestaan, maar er worden nauwelijks transacties verricht, of applicaties gebouwd. Dit soort lege blockchains worden ghost chains genoemd. Charles Hoskinson verdedigt zijn project tegen claims dat Cardano een ghost chain is.

Haalt Cardano doelen?

Ongeveer een jaar geleden tweette Hoskinson dat er honderden activa, duizenden dApps en tonnen interessante projecten binnen een jaar zouden draaien op de blockchain van Cardano. Het internet herinnert hem er aan dat de deadline bijna verstreken is. Vooral Ethereum houders en Cardano-sceptici zeggen dat de doelen helemaal niet bereikt zijn.

Hoskinson reageert door te stellen dat er al duizenden activa op Cardano draaien.

Hosinson zegt: ‘Er zijn duizenden activa op Cardano. Ik denk dat je niet hebt opgelet. Tal van ontwikkelaars leren, trainen, schrijven. Veel start-apps.’ Maar is dat wel zo? In maart 2021 werd de update Mary doorgevoerd op de blockchain van Cardano. Sindsdien is het mogelijk om tokens te bouwen en toe te voegen op Cardano.

Veel dode munten

Hoewel er inderdaad 6861 activa op de Cardano-blockchain staan, noteren slechts drie van deze coins meer dan 100 transacties per dag, namelijk worldmobiletoken, spacecoins en SHD 4535. De overgrote meerderheid van de tokens ziet helemaal geen activiteit.

Bron: cardanoassets.com

Verwacht wordt dat Cardano in september echte smart contracts kan implementeren, waardoor het mogelijk wordt om bijvoorbeeld DeFi-protocollen te draaien.

Wall Street loopt wel warm voor ADA

Eerder deze week kondigde cryptocurrency-activabeheerder Grayscale Investments aan dat het Cardano (ADA) had toegevoegd aan hun fonds. Hiermee wordt Cardano het op twee na grootste onderdeel van het fonds.

Volgens Grayscale is het grootste deel van het fonds geïnvesteerd in Bitcoin en Ethereum, waarbij de twee grootste cryptocurrency’s 67% en 25% van de 349 miljoen dollar van het fonds vertegenwoordigen. Door de toevoeging van Cardano zal ADA nu 4,26% van het fonds uitmaken.

Grayscale is bereid om andere coins te verkopen om deze verhouding aan te houden, het opgehaalde geld wordt ook gebruikt om ADA te kopen.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • heb geduld tot augustus

  5 juli 2021
 • De doelen van Cardano zijn in het geheel niet de doelen die genoemd worden door deze heren en de heren proberen alleen maar iets te zoeken naar waar ze het niet over eens zijn. Ze hebben wel gelijk hoor, maar er zijn zoveel positieve zaken die ze vooral niet noemen.

  Cardano timmert hard aan de weg om de blockchain te worden van alle blockchains.

  Om een stabiele basis neer te zetten om onder andere smart contract op te draaien, maar dan wel stabiele veilige smart contracts, en laten we het maar advanced smart contracts noemen want ze kunnen straks heel wat meer dan de smart contracts van Ethereum.

  Komt nog bij dat de transactiekosten van Cardano veel lager zijn, Cardano het milieu minder belast door POS in plaats van POW.
  Cardano is bovendien schaalbaar, blockproductie vindt volledig decentraal plaats.

  Daarnaast is er ook een basis voor innovatie van blockchains middels Catalyst.
  Daar slaagt Cardano in om volldig decentraal de blockchain te innoveren als geen ander, dit gaat zo hard, het aantal github commits is enorm groot, meer dan van welke blockchain dan ook. Met een ontwikkelbudget in de treasury is nu rond de 700 miljoen dollar.

  Komt nog bij dat Cardano sinds begin dit jaar van 130.000 naar nu 1.2 miljoen wallets is gegaan, een vertienvoudiging.

  De prijs ging ook nog eens van 12 cent naar 1,20 euro, ook een vertienvoudiging.

  Fijn hoor dat ze nu roepen dat het nog niet in Juli draait maar in September. Laten we over Ethereum 2.0 de bek maar niet opentrekken; zou dat niet in 2017 opgeleverd worden? Of wordt het nou toch 2025?

  6 juli 2021
  • True that!

   6 juli 2021
  • Amen

   6 juli 2021
  • Cardano is vooral hype, Solano en Elrond zijn Cardanokillers

   6 juli 2021
   • If Solana and Elrond are so great and ready, what are they waiting for? And by the way to each his own. If you like them, stick to them why comment on a Cardano article? No one is forcing you to get onboard with Cardano!

    8 juli 2021
 • Zolang Cardano maar sneller volledig draait op POS en smart contracts kan draaien op het mainnet dan ETH2.0 afgerond is, dan is de toekomst rooskleurig voor Cardano.

  7 juli 2021
 • Wat is trouwens een jaar? Als je iets aan het bouwen voor de eeuwigheid? #ADA #Cardano

  7 juli 2021
 • Hahaha… Dode blockchains? ONZIN!

  Laat het me uitleggen:

  De meeste van die native tokens zijn aangemaakt toen het native token netwerk gelanceerd werd. Door mensen die die wilden testen, ermee spelen en kijken of het werkt. Wel het werkt HEEEEL goed. En dat was de bedoeling. Supersnel, goedkoop een coin kunnen aanmeken op een POS blockchain met lage fees en snelle transacties. Missie geslaagd! En niet veel andere blockchains kunnen dit. Van toegankelijkheid gesproken…

  Natuurlijk dus dat de meeste geen transacties tonen omdat dit slechts een test is. We spreken hier nog niet over grote projecten die hun token launchen op het Cardano netwerk. Die zijn er wel al, zoals World Mobile Token bv, maar die zijn nog maar gloednieuw. En trouwens de meeste echte projecten zullen hun token pas launchen als smart contracts live zijn.

  Dit is dus de verklaring voor de duizenden zogezegd “dode” cryptocurrencies op het Cardano netwerk –>> niets aan de hand dus.

  Ondertussen heeft Cardano WEL de mogelijkheid om duizenden projecten te launchen op hun netwerk. Gratis, lage fees, snel etc … Als er dan de SC nog bijkomen, dan wordt het pas leuk.

  Ondertussen zijn er al verschillende bestaande projecten die zullen overschakelen of launchen op het Cardano netwerk : zoals Celsius, SingularityNet, Muse, Meld, AIGON cloud solution, Sundaeswap, Liqwid, Cardstarter, Revuto, Cardax, ….

  Neen dit artikel is geschreven door iemand die de zaken helemaal verkeerd begrijpt of voorstelt. Ik heb het gevoel dat de auteur geen fan is van Cardano, wel van ETH. Cardano echter, heeft veeeel strepen voor op de concurrentie: een top organisatie, wetenschappelijk onderbouwd, de beste leider (neen absoluut geen scammer), professioneel, transparant, scalable, interoperable, enz …

  Ik ben zelf een IT’s die al sinds 1999 in het vak zit en zit al sinds 2016 in de crypto wereld. Ik heb projecten zien komen en gaan. Maar Cardano scoort het hoogste in bijna alles. Ze zijn misschien niet de snelste (al kan je daar ook over discussieren) maar zij volgen volgens mij de enige juiste weg: de tijd nemen om iets quasi perfect te maken! Ikzelf heb ook al veel IT ontwikkelingen meegemaakt in de bedrijfswereld en ALLEMAAL overschreden ze de deadline! Geen enkele uitzondering.

  ETH doesn’t take it slow! Zij launchen liever en zien dan wat er gebeurt. Bad idea! Een paar jaar geleden koos ETH de weg van smart contracts ipv de weg naar POS. En zie nu waar ze zitten. Miserie. Uitstel van ETH 2.0. EN geloof me, dit is geen makkelijke materie. Zeker niet om een “werkend” POW systeem naar POS over te schakelen. Trouwens ETH met SC op POW is gefaald -> veel te hoge fees en miljoenen verloren door DEFI hacks.
  De enige reden dat ETH nog bestaat en success heeft is omdat er al zoveel mensen lang geleden geïnvesteerd hebben en blijven volhouden. Ze kunnen niet anders, want anders zijn ze hun investering kwijt.
  Moest ETH een startup zijn, gaf ik het weining kans.

  Neen. ik kies voor de tragere maar zekere en professionele aanpak: Cardano!

  Hou er ook rekening mee dat Cardano wil samenwerken met iedereen. Cardano maakt zijn netwerk interoperable met ERC 20 tokens. Samen tegen het huidig financieel systeem. Dat kan ik niet zeggen over bijna alle concurrenten van Cardano.
  Niet alleen dat,maar cardano werkt met zijn IELE project aan compatibiliteit met bijna alle toepasselijke programmeertalen. Heb je dus ontwikkeld voor ETH of in Solidity, JAVA etc … dan kan je project ook draaien op Cardano. BASTA!

  Dus kijk: aan jou de keuze hoor. Maar ik ben het strontbeu dat mensen bovenstaande argumenten vergeten en steeds maar belachelijke argumenten bovenhalen. En ook steeds op de persoon van Charles gaan inhakken. Degoutant vind ik dat laatste. Charles is een billionaire en hoeft deze shit niet op zijn kop! Laat staan dat hij momenteel zijn leven geeft om Cardano tot leven te wekken. mensen zien niet dat cardano één van de enige projecten is die zo ver plant om als eerste keer in de geschiedenis van de mensheid met ongelofelijke tools echt iets te veranderen. Dat is de echte missie van crypto.

  En Cardano is de enige die zo ver staat: door middel van digitale identiteit op de Cardano blockchain, alle andere functionaliteiten loslaten die mogelijk zijn op een blockchain: banking, verzekeringen, medische records, eigendommen, NFT’s, marketplaces, whatever…
  Eerst digital ID, dan de rest. Anders heeft het geen zin. DAAROM dat Cardano als eerste een land kon overtuigen om 5 miljoen mensen een Digitale ID te geven. Ethiopia begrijpt de menslievende missie van Cardano. Cardano lobbied al jaren in verschillende landen. Welke andere crypto’s doen dit? Ik ken er geen. Cardano heeft dit al jaren geleden opgepikt en plukt nu de vruchten.

  Neen aan jou de keuze hoor. Maar ik weet wat ik neem. En dit is niet alleen een financiele keuze maar één uit het hart. Vandaar ook de beste Cardano community. Veel mensen zien dat er iets moet veranderen in de wereld. En met een betoging en straatstenen in de lucht zal het niet lukken hoor. Neen de Cardano tools zijn fantastisch en ongelofelijk ingenieus. Hier zet ik mij achter!

  Voor mensen die meer willen weten:
  Cardano essential: https://github.com/input-output-hk/essential-cardano
  Cardano Live: https://www.youtube.com/channel/UCmIFhS8BOY7JCBLNYnRMymw
  IOHK (ontwikkelaar van Cardano) : https://www.youtube.com/channel/UCBJ0p9aCW-W82TwNM-z3V2w
  Charles Hoskinson (CEO IOHK):
  https://www.youtube.com/user/charleshoskinson

  good luck!

  8 juli 2021
   • Ha! Dank Jerrymie. Ik vroeg me al af waar mijn reactie bleef …

    8 juli 2021
 • Supersolo, echt alles wat je schrijft klopt als een bus. Dit zet zaken in het juiste perspectief in plaats van een ongenuanceerde mening. Was met mijn reactie al begonnen om zaken in een wat beter perspectief te verwoorden maar jij pakt het wat grondiger aan.

  Misschien kunnen we nog toevoegen dat Cardano een innovatie platform voor ontwikkeling van de blockchain heeft waar iedereen mee kan ontwikkelen aan het verbeter van de blockchain en dat daar incentives voor bestaan zodat de toekomstige ontwikkelingen continu gevoed worden met een budget. Innovatie op topniveau en op wereldschaal, dit heeft nog geen organisatie in de wereld ooit op poten kunnen zetten. Cardano met het catalyst project wel.

  8 juli 2021
  • Dank je Pieter.
   Project Catalyst is inderdaad ook iets ongelofelijk. Hier zit iets van een 500 miljoen dollar in momenteel. En ongeveer elke 6 weken worden er nieuwe projecten gekozen door ADA holders (met voting) om gefinancierd te worden.
   Als je “Project Catalyst Cardano” google’d, vind je het wel.

   9 juli 2021