Waarde cryptocurrencymarkt nog nooit zo hoog, PlanB verwacht meer van Bitcoin

De marktkapitalisatie van de totale cryptocurrency markt heeft een nieuw record behaald. Het nieuwe record staat voorlopig op bijna 1,97 biljoen euro, mede mogelijk gemaakt door een stijging van Bitcoin naar 47.500 euro en een nieuw hoogtepunt voor Ethereum.

Dubbele cijfers altcoins

De afgelopen 24 uur is bitcoin weer lekker aan het stijgen en een goede flow te pakken. De meeste altcoins pompen ook flink, Cardano en Ripple zelfs in de dubbele cijfers. Dogecoin is daarentegen met vier pootjes op aarde beland en is de afgelopen 24 uur met 10% gedaald.

Totale waarde

In de grafiek hieronder zie je de totale marktwaarde van cryptocurrency’s. Dit wordt berekend door de afzonderlijke marketcaps van elke munt bij elkaar op te tellen. Om de afzonderlijke marketcap per munt te berekenen vermenigvuldig je de marktprijs met het aantal coins in omloop.

Bron: Coinmarketcap

Op het moment van schrijven, is Bitcoin gestegen met 3,6% en Ethereum met 2,9%. XRP (13,4%), Cardano (11%) maar vooral Bitcoin Cash (22,3%) laten mooie stijgingen zien.

Bitcoin steeds minder dominant

Daarnaast neemt het belang van bitcoin binnen die totale marketcap af. Ofwel, altcoins worden dominanter op de cryptomarkt. Hieronder de bitcoin dominantie sinds begin 2021. Het is een neerwaartse trend en sinds eind april is de dominantie onder de 50% gedoken. Dat is sinds begin 2018 niet meer gebeurd.

Bron: Tradingview

Bitcoin kan zich opmaken voor tweede run

De koers van bitcoin beweegt al een paar maanden zijwaarts, zo tussen 40.000 en 50.000 euro. De mysterieuze analist die bekend staat als PlanB voorspelt dat Bitcoin weer snel nieuwe hoogten zal bereiken. Dat is wat zijn beroemde en vaak geciteerde Stock-To-Flow- en S2F-modellen voorspellen, en tot nu toe lijkt alles volgens plan te verlopen.

Geloof in Bitcoin onverstoorbaar

Weten we zeker dat dit is wat er gaat gebeuren? Helemaal niet. Hoewel het prijstraject van Bitcoin de grafieken van PlanB tot in detail lijkt te volgen, is geen enkel model onberispelijk. Het zou zelf kunnen dat de bitcoin koers nog hoger knalt dan het model voorspelt.

Het punt is dat PlanB bij zijn leest blijft. Hij handhaaft zijn voorspellingen, ook al is het handelsvolume laag. Ook al lijkt Tesla zwakke handen te hebben. Ook al blijft Doge op onverklaarbare wijze stijgen. Ook al zitten we midden in een Altseason en voelt het niet alsof dit binnenkort voorbij is.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.