Australië introduceert cryptowetgeving

Sinds 3 april vallen Australische crypto-exchanges onder nieuwe anti-witwasregelgeving, zo kondigde de Australische regering gisteren in een persbericht aan.

Niet-geregistreerde crypto-exchanges zijn sinds gisteren dus strafbaar, toch hanteert de toezichthouder een wachttijd van zes maanden. De toezichthouder treedt tijdens deze periode alleen op als de exchange het nalaat om redelijke stappen te ondernemen om aan de nieuwe wetgeving te voldoen.

De regels

De nieuwe regels zijn vrij simpel, de exchange moet:

  • anti-witwas- en anti-terrorismefinancieringprogramma’s adapteren en onderhouden om misbruik op te kunnen sporen;
  • de identiteit van hun klanten verifiëren;
  • verdachte transacties met een waarde van $ 10.000,- of meer aan de financiële autoriteiten melden;
  • hun dossiers voor minstens zeven jaar bewaren.

Australische struggles

De Australische overheid probeert de afgelopen maanden grip te krijgen op de opkomende crypto- en blockchainmarkt. Aanleiding hiervan was een serie oplichtingspraktijken. Zo waarschuwde de Australische belastingdienst in maart nog voor een scam. Criminelen deden zich voor als de Australische belastingdienst om zo burgers wijs te maken dat zij nog een belastingschuld hadden. Deze schuld moesten ze vervolgens in bitcoin terugbetalen. Daarnaast vroeg de belastingdienst burgers om feedback over het belasten van cryptocurrencies.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.