Auto’s opblazen en crypto minen met videogame War Riders

Gamen en blockchain? Het kan al een tijdje maar spectaculair is het allemaal nog niet. War Riders wil hier verandering in brengen. Bekijk hier de nieuwste trailer.

Alles wat we weten over het spel

War Riders is een gratis massive multiplayer online (MMO) game voor de pcwaarin je je tegenstanders helemaal aan gort kan rijden. Zoals je in de trailer kan zien speelt dit zich af tegen een decor van een post-apocalyptische wereld, denk aan Mad Max. Om te kunnen spelen heb je minimaal één auto nodig. Deze kan je kopen op de website app.warriders.com met cryptocurrency’s zoals ether. Daarnaast heb je ook Benzene (BZN) nodig, dit is een cryptocoin waar je auto op kan rijden.

Karashov van spellenmaker Cartified: “Onze Pre-Alpha Gameplay Teaser-video is vrijgegeven om de kwaliteit van de graphics te laten zien en wat te verwachten van de feitelijke gameplay, maar we houden nog veel gameplay geheim.”

Hoe werkt de in-game crypto economie?

Spelers hebben BZN nodig om de harde wereld van War Riders te overleven. Je kan BZN zien als in-game currency. Misschien zelfs wel als currency waarmee je in de echte wereld kan traden, aangezien één BZN precies 50 dollarcent waard is. Er zijn overigens ook plannen om BZN ook buiten het spel verhandelbaar te maken, op beurzen.

“We hebben plannen om de coin toe te voegen aan beurzen na het einde van de pre-sale en bij de start van de alpha,” aldus Kartashov.

Het spel zal een algoritme gebruiken om te bepalen hoeveel nieuwe BZN nodig is om de economie stabiel te houden. Ook verschijnen er in de spelwereld her en der jerrycans gevuld met BZN. Hoe meer een gebruiker speelt, hoe groter de kans dat hij of zij deze tegenkomt. De coin komt dan in je persoonlijke wallet en deze wallet is gekoppeld aan je garage. Je kan je auto dus alleen bijtanken als je weer terug bent in je garage.

Er zit een maximum op de totale hoeveelheid BZN en mocht de economie erom vragen, dan kunnen er coins geburned worden. Na verloop van tijd verschijnen er ook steeds minder jerrycans en dus minder coins.

Net als in een echte post-apocalyptische wereld: “De strijd voor het steeds schaarsere BZN zal na verloop van tijd agressiever en agressiever worden”, voorspelt Kartashov.

Pre-sale van auto’s is begonnen

Het spel is nog niet uit maar je kan al wel digitale auto’s kopen. Op het moment van schrijven wordt een auto geveild met een waarde van iets meer dan 10 ether, dat is 1000 euro. Meebieden kan hier.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.