Avanti mag net als Kraken bank openen in Wyoming, Amerika

Cryptobedrijf Avanti heeft van de Wyoming State Banking Board groen licht gekregen voor bewaring van cryptocurrency en de oprichting van Avit, een getokeniseerde versie van de Amerikaanse dollar.

Unaniem gestemd

Caitlin Long, oprichter en CEO van Avanti Bank & Trust, was vandaag helemaal alleen in haar kantoor in Wyoming. Via Zoom kreeg ze haar lot, en of Avanti een nieuw soort bank kan worden, te horen. Ze heeft unaniem goedkeuring gekregen.

Long, met een lange geschiedenis op Wall Street en voormalig hoofd van de pensioenadviesgroep van Morgan Stanley, keek geduldig naar de stemming. Dertien minuten na de vergadering werd formeel aangekondigd: ‘De raad van staatsbankieren van Wyoming heeft de toekenning van de speciale bewaarinstelling van Avanti Financial Group Inc, of afgekort de bank, goedgekeurd.’

Silicon Valley voor crypto

Dit is wederom een grote mijlpaal voor de bitcoin-industrie, bedrijven hebben lange tijd moeite gehad om traditionele bankrekeningen te krijgen. Long is van New York naar haar thuisstaat Wyoming verhuisd om een soort crypto Silicon Valley te openen. Na jarenlang met staatswetgevers te hebben gewerkt om de voorschriften van de Special Purpose Depository Institution (SPDI) op te stellen die de basis legden voor de beslissing van vandaag, legitimeert haar intrede in de ruimte deze nieuwe soort instelling verder.

‘Dit is een proces van twee en een half jaar dat vandaag is uitgemond in de stemming. Ik waardeer de mate waarin u zich verdiepte en ons zeer indringende vragen stelde en ons onze positie liet verdedigen, en we kijken er echt naar uit om in de toekomst met u allemaal samen te werken.’

Bitcoin en dollars

Avanti kan nu bitcoin en andere cryptocurrency’s in bewaring nemen, terwijl ze ook dollars houdt bij de Federal Reserve.

Als bank moet Avanti volledig voldoen aan de Bank Secrecy Act, antiwitwaswetten en andere bestaande regels en voorschriften.

Het is het tweede cryptobedrijf dat een bank wordt, de eerste is Kraken Financial van Kraken. Zij kregen in september het groene licht.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.