Axie Infinity stijgt 42% in aanloop naar crypto unlock, aantal spelers is flink gedaald

De koers van AXS, de crypto van Axie Infinity, is met 42% gestegen. Dat is opmerkelijk, want er is eigenlijk helemaal geen bullish nieuws te delen rondom het blockchainspel. Het aantal maandelijkse spelers is zelfs gedaald tot het laagste niveau sinds november 2020.

Axie Infinity schiet omhoog

Hieronder de koers van Axie Infinity van de afgelopen 7 dagen. Op 20 januari is al een kleine stijging te zien, maar gisteren begon het feest pas echt. De afgelopen 24 uur noteerde AXS een stijging van 41,71% en de munt wordt nu verhandeld voor 11,96 euro.

Ondanks de stijging van 2023 is AXS nog steeds 92% gedaald ten opzichte van het hoogste punt van 150 euro per muntje op 6 november 2021.

De vraag die op ieders lippen brandt: waar komt de stijging van vandaag vandaan? Deze vraag kunnen we beantwoorden met één simpele emoji: 🤷‍♂️

We hebben oprecht geen idee.

56 miljoen euro aan AXS komt er vandaag bij

Oké, er is wel wat nieuws, maar dit heeft meestal geen positief effect op de koers. Vandaag rond 15:00 uur worden ongeveer 4,8 miljoen AXS-tokens (ter waarde van 56 miljoen euro) vrijgegeven volgens TokenUnlocks. Dit is 1,8% van het totale aanbod.

Deze tokens worden verdeeld over bestaande houders van AXS, dus wellicht dat investeerders snel coins hebben gekocht om vandaag meer gratis crypto te ontvangen bij de vrijgave.

Normaal gesproken worden dit soort acties gezien als negatief voor de koers omdat er gratis coins bijkomen. Het aanbod groeit, en vaak kan de vraag niet mee groeien.

Axie Infinity is een online game waar blockchain, NFT’s en de crypto AXS een belangrijke rol spelen. Je zou verwachten dat de prestaties van de videogame belangrijker zijn dan de prestaties van de crypto.

Aantal spelers Axie Infinity daalt

De op NFT’s gebaseerde online videogame had ooit miljoenen maandelijkse spelers, met een piek van 2,78 miljoen in januari 2022, volgens statistieken van activeplayer.io. Nu januari nog niet helemaal voorbij is, wijzen de laatste 30 dagen op een maandelijks gemiddelde van 432.001 spelers tot nu toe.

In december 2022 waren er 468.805 spelers, een dieptepunt dat in meer dan twee jaar niet meer is gezien sinds november 2020.

Axie had gemiddeld twee miljoen maandelijkse spelers gedurende acht opeenvolgende maanden tussen oktober 2021 en mei 2022. Na mei daalde het gemiddelde aantal maandelijkse spelers tot 958.044, of 1.202.210 minder spelers dan de voorgaande maand.

Gedurende de volgende vier maanden bleef het maandelijkse aantal spelers van Axie boven de 700.000, maar in november 2022 zakte het naar 556.058.

Bron: activeplayer.io/axie-infinity

Dit kan wel wat context gebruiken. Het aantal spelers van Axie Infinity is aanzienlijk lager dan sommige van de best gespeelde games van vandaag. Call of Duty: Mobile Live Player had bijvoorbeeld 58.502.111 gemiddelde maandelijkse spelers in de afgelopen 30 dagen en 58.001.154 in december 2022.

Goed jaar voor koers AXS

Kennelijk heeft de koers van AXS geen verhaal aan fundamenteel nieuws. Tuurlijk, net als de rest van de cryptomarkt had Axie Infinity te maken met dalende koersen, maar dat komt niet door AXS zelf. Inflatie, stijgende rente en de val van grote cryptobedrijven hebben de markt in een koude, lange, eenzame bearmarkt doen belanden.

Het tij begon te keren rondom de jaarwisseling. Sinds het begin van dit jaar is Axie Infinity met maar liefst 116% toegenomen. Van alle grote crypto’s die in de top 50 staan qua marketcap, staat Axie op de 4e plek als het gaat om hardste stijgers in 2023.

Bron: coincodex.com

Axie Infinity hoeft alleen Decentraland, Solana en Aptos voor zich te dulden. Aptos is een nieuw project van oud-medewerkers van het stablecoinproject van Meta (Facebook). Solana was hard gedaald door FUD rondom de oud-directeur van het gevallen FTX. Decentraland, Axie Infinity en The Sandbox zijn allemaal blockchaingames.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.