B2C2: Short of long gaan op koers van goud (XAU) met bitcoin (BTC)

B2C2 is een Londens bedrijf en groot geworden door cryptocurrencybedrijven te helpen met hun liquiditeit. Ook bieden ze over-the-counter (OTC) trading aan. Vandaag heeft B2C2 aangekondigd dat hun nieuwe product zich richt op goud derivaten, geprijsd en verhandeld tegen bitcoin.

Eerste op de markt

Ze claimen hiermee de eerste op de cryptomarkt te zijn die dit aanbieden. Het nieuwe product stelt institutionele klanten in staat om goud te verhandelen via de OTC-dienst van B2C2. Deze klanten kunnen vertrouwen op het oordeel van Financial Conduct Authority (soort AFM van de VK), zij hebben de dienst namelijk goedgekeurd.

Max Boonen, oprichter van B2C2 zegt in het persbericht: “We zijn verheugd om het eerste goud / bitcoin product te lanceren. De huidige macro-omgeving, met al haar onzekerheden over economische groei en inflatie, dwingt centrale banken om het monetaire beleid te evalueren. Denk hierbij aan hoe ze omgaan met rentetarieven.”

“Tegenstrijdige verhalen zijn er in overvloed, wat marktactiviteit aanwakkert, en we verwachten dat de vraag groeit naar deflatoire activa zoals goud en bitcoin.”

Geen goud in handen

Klanten verhandelen minimaal een troy ounce goud geprijsd in bitcoin, en de derivaten worden vervolgens verrekend in bitcoin.

Kortom: je kan long of short gaan op de koers van goud, zonder dat je werkelijk goud in handen hebt. Je verdient of verliest hier bitcoin mee.

Bitcoin en goud koersen presteren goed

Goud en bitcoin hebben beiden een goed jaar. Begin dit jaar was bitcoin nog 3.300 euro waard. Op dit moment is dat 7.800 euro. Een groei van maar liefst 136 procent.

De koers van goud is vergeleken met bitcoin wat conservatiever, maar voor goud is wat dit jaar gebeurt vuurwerk. Begin 2019 was een troy ounce goud 1.115 euro. De waarde is met 22,6 procent gestegen naar 1.367 nu.

Houd actuele koers zelf in de gaten

Wil je zelf de bitcoin koers in de gaten houden? Dat kan op onze koerspagina. Hier zijn handige tools te vinden, zoals historische prijsoverzichten, een interactieve grafiek en je kan return on investment inzien.

Maar we hebben ook een gratis app genaamd BLOX. Deze is beschikbaar voor iOS en Android. In BLOX vind je niet alleen de koers van bitcoin, maar ook die van alle andere populaire cryptocurrency.

Maak kennis met BLOX

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.