Categorieën: Regulering

Vanaf 22 juli kan Bakkt waarde bewijzen voor bitcoin

Update: Bakkt maakt bekend dat test begint op 22 juli

Als je ons nieuwskanaal volgt dan heb je vast al gelezen over Bakkt. Niet alleen wij schrijven veel over Bakkt, ook de reguliere media bericht graag over het platform. En dat is met reden, Bakkt biedt een veilige opslag van bitcoin aan voor bedrijven en institutionele partijen. Daarnaast willen ze de eerste zijn die futures op bitcoin aanbiedt.

De eigenaar van Bakkt is ook geen kleine speler, dat is ICE. ICE is tevens de eigenaar van de New York Stock Exchange. ICE kan leunen op hun ervaring en netwerk om aan alle licentievereisten te voldoen.

In dit artikel kijken we naar waarom er zo reikhalzend wordt uitgekeken naar Bakkt. Vanaf 22 juli 2019 begint het platform met een testronde voor hun eerste grote, institutionele klanten.

Bakkt Crypto opslag

De cryptomarkt blijft groeien en de waarde van bitcoin blijft stijgen. De prijsstijging van de afgelopen maanden kan zomaar verbleken als institutionele investeerders ook mogen instappen. Traditionele beleggingsondernemingen willen dat hun crypto niet alleen veilig wordt bewaard, maar willen ook verzekerd zijn tegen diefstal. Dat is in de kern waar Bakkt voor gaat zorgen. Bakkt over hun verzekering:

Bakkt uses both warm (online) and cold (offline) wallet architecture to secure customer funds. The majority of assets are stored offline in air-gapped cold wallets that are insured with a $100,000,000 policy underwritten by leading global insurance carriers

Diefstal van crypto

In 2018 is voor meer dan 1,7 miljard dollar aan cryptocurrency gestolen. Dit jaar is er al voor 356 miljoen aan cryptocurrency gestolen. Wat dat betreft is de timing van Bakkt perfect om hun opslagdiensten aan te bieden.

Bitcoin Futures

Ondanks herhaalde vertragingen blijft Bakkt standvastig, ze willen futures op bitcoin aanbieden. Futures zijn contracten om bitcoin tegen een overeengekomen prijs op een later tijdstip te kopen. Op zich zijn er al platformen die futures aanbieden op bitcoin maar Bakkt pakt het anders aan. Bakkt koopt de bitcoin ook daadwerkelijk in en bewaart deze in hun opslag. De bitcoinwereld kijkt reikhalzend uit naar deze mogelijkheid want de verwachting is dat dit kan zorgen voor een run op bitcoin.

Door futures kunnen grootschalige beleggingsbedrijven hun klanten mee laten profiteren van bitcoin, zonder daadwerkelijk bitcoins aan te bieden. Dat klinkt misschien als iets waar bitcoin niks aan heeft, maar dat klopt niet helemaal. De traditionele beleggingsondernemingen willen namelijk maar al te graag profiteren van cryptocurrency maar velen wachten simpelweg op meer duidelijkheid en regelgeving. Bakkt begint met futures totdat regelgeving van de SEC toelaat om daadwerkelijk crypto te kunnen verkopen aan institutionele beleggers.

Twee type futures

Bakkt gaat twee futures aanbieden.  Het eerste futures-contract is voor de dagelijkse handel. Het tweede product richt zich op de maandelijkse bitcoin handel.

ICE houdt Bakkt goed in de gaten

Met ICE als moederbedrijf is het niet gek dat Bakkt leunt op een aantal traditionele financiële instrumenten. Deze tools zijn bedoeld om marktmisbruik en -manipulatie te detecteren en te voorkomen. Ook zal een beveiligingssysteem van ICE ervoor zorgen dat alle futures gedurende hun volledige levenscyclus worden nageleefd.

Bakkt is er bijna, maar nog niet helemaal

Bakkt is al een tijdje slachtoffer van getouwtrek tussen ICE en regelgevers. Het platform is eigenlijk al klaar maar wacht nog op groen licht. Lees twitter en reddit er op na, veel traders verwachten dat Bakkt de prijs van bitcoin omhoog zal pompen. Zo ver is het nog niet, eerst maar eens de pilot in juli afwachten. Als die al gehaald wordt.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Exit scam bij DeFi-project Meerkat Finance? 26 miljoen euro weg op Binance Smart Chain

Meerkat Finance, een gedecentraliseerd financieringsproject, heeft op Telegram laten weten dat ze door een hack…

11 uur geleden

Verwachting Cardano 2021: welke ontwikkelingen maken deze altcoin interessant

De interesse in Cardano neemt toe, zo blijkt uit de cijfers van Google Trends. De…

13 uur geleden

Heeft Tesla juiste keuze gemaakt om bitcoin te kopen? Niet volgens deze analist

Op 8 februari kocht Tesla voor 1,5 miljard dollar bitcoin. Sindsdien is de aandelenwaarde van…

15 uur geleden

Analyse: Bitcoin zakt door ondersteuning, wat nu?

Deze week is een ware achtbaan voor bitcoin! Maandag begonnen we goed met een stijging…

17 uur geleden

Volkswagen gebruikt blockchain van cryptocurrency project Energy Web Token

Vandaag kondigde blockchain-alliantie Energy Web een samenwerking aan met Volkswagen Group Innovation om de integratie…

18 uur geleden

Garlinghouse wil aanklacht SEC tegen Ripple teniet doen met motie

Brad Garlinghouse heeft een kopie vrijgegeven van een brief die was ingediend door zijn advocaten.…

1 dag geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct