Bakkt blijft uitbreiden ondanks slechte markt en uitblijven beslissing van CFTC

De markt werkt niet mee, de bitcoin prijs blijft maar rond hetzelfde niveau hangen. Ook heeft de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) nog geen goedkeuring gegeven. Allemaal tegenslagen waar Bakkt zich niet door laat tegenhouden. In dit artikel gaan we in op de laatste ontwikkelingen.

Wat is Bakkt ook alweer?

Bakkt is een soort beurs. Ze willen niet alleen personen, maar ook instellingen helpen om digitale activa (crypto’s) te kopen, verkopen, op te slaan en uit te geven. Bakkt is eigendom van ICE, Intercontinental Exchange. De cryptomarkt kijkt reikhalzend uit naar deze service, omdat hier ook echt bitcoin gekocht en verkocht gaan worden.

Van uitstel komt hopelijk geen afstel

Bakkt heeft de officiële lanceringsdatum nu 3 keer uitgesteld. De eerste was gepland in november 2018, de tweede in december 2018 en de derde was 24 januari 2019. De derde deadline is niet gehaald omdat grote delen van de Amerikaanse overheid te maken heeft met de shutdown. Pas als de CFTC weer op volle kracht is, worden er beslissingen genomen.

Maar dat belet Bakkt niet om hun platform en bedrijf verder te ontwikkelen:

Funding

Op 31 december 2018 kondigde Bakkt aan dat ze hun eerste financieringsronde van 161 miljoen euro van twaalf partners en investeerders hebben afgerond. Dit is een enorme hoeveelheid geld voor een crypto-exchange. Partners en investeerders zijn onder meer Boston Consulting Group, CMT Digital, Eagle Seven, Galaxy Digital, Goldfinch Partners, Alan Howard, Horizons Ventures, Intercontinental Exchange, Microsoft’s durfkapitaal-afdeling, M12, Pantera Capital, PayU, de fintech-afdeling van Naspers en Protocol Ventures.

Acquisitie

Bakkt kondigde op 14 januari 2019 aan dat zij hun eerste acquisitie hebben gedaan. De exchange verwierf Rosenthal Collins Group (RCG), een onafhankelijke verkoper van futures-provisies die bijna honderd jaar lang actief is. Ze vermeldden het volgende op Twitter:

“Deze acquisitie onderstreept het feit dat we niet stilstaan en wachten op goedkeuring door de CFTC door de regulering van de gereguleerde handel in onze crypto-markten”

Vacatures

Op 22 januari 2019 begon Bakkt agressief te tweeten over openstaande vacatures. Het bedrijf wil groeien en heeft daarvoor de volgende functies te vervullen:

  1. Directeur Blockchain Engineering
  2. Blockchain-ontwikkelaar
  3. Directeur Beveiligingstechniek
  4. Senior Full Stack Engineer
  5. Mobiele ontwikkelaar
  6. Software Development Engineer in Test
  7. Director of Finance
  8. Institutionele verkoop

We blijven de ontwikkelingen volgen. Mocht de shutdown voorbij zijn, dan zal het niet lang meer duren voordat Bakkt live gaat.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.