In aanloop naar nieuw bitcoin product behaalt Bakkt recordhoogte van 5.671 contracten

De afgelopen dagen lieten weer eens zien waarom de bitcoin koers volatiel wordt genoemd. Je zou verwachten dat die onzekerheid juist negatief is voor institutionele investeerders maar het tegenovergestelde lijkt waar te zijn. Bakkt blijft namelijk record op record verbreken met hun bitcoin futures contracten.

Exponentiële groei

Toen Bakkt net lanceerde waren er dagen dat er maar 3 contracten werden verhandeld. Velen spraken schande en verklaarden Bakkt mislukt. Maar je moet iets nooit te vroeg afschrijven en Bakkt bewijst dat door gestaag te groeien. Gisteren werden volgens het bedrijf 4.443 contracten verhandeld.

En dat is een stijging van maar liefst 60% vergeleken met hun vorige record.

Het bedrijf schrijft daaronder ook dat ze uitkijken om voort te bouwen op dit goede gevoel, naar aanloop van de lancering van Bitcoin-optiecontracten op 9 december. Vanaf 9 december kunnen investeerders short en long gaan, zonder daadwerkelijk bitcoin te hoeven kopen. Dat kan gewoon met fiatgeld. Wat dat betreft lijkt het product veel op dat wat CME aanbiedt.

Aan het einde van de dag kwam er een update van Bakkt Volume Bott. Die laat zien dat Bakkt hun vorige record met maar liefst 109% verbreekt!

Contracten niet van belang, wel aantal bitcoin

Trader en analist Alex Krüger merkte op dat het volume bullish is, net als het aantal Bitcoins dat fysiek wordt geleverd.

‘Maar wat Bakkt speciaal maakt voor bulls is niet het volume, maar hoeveel bitcoins fysiek worden geleverd. In november was het aantal 17 bitcoins. In oktober maar 15.’

In een vervolgtweet merkte hij op:

‘Hoe meer gereguleerd volume, hoe beter. De groei van Bakkt is zeer positief. Maar houdt er rekening mee dat Bakkt niet zo verschillend is van de CME. Het is bijna volledig papierhandel.’

Hij verwacht dat in december zo maar 100 bitcoin getrade kunnen worden via Bakkt

Vanaf 9 december ook met fiatgeld contracten afsluiten

Bakkt wil op 9 december een soortgelijk product lanceren als CME. Je sluit contracten af waarmee je long of short gaat (gokken op koersstijging of -daling). Deze contracten worden in reguliere valuta afgehandeld en dragen dus niet bij aan de koop van bitcoin, maar wel aan het speculatieve aspect van de cryptomarkt.

Het verschil met CME is dat Bakkt een opslagoplossing heeft, inclusief verzekeringen voor als bitcoin verloren gaan. Institutionele investeerders kunnen via Bakkt bitcoin kopen en deze laten opslaan. Nog een voordeel is dat ICE het moederbedrijf van Bakkt is. Intercontinental Exchange (ICE) is een Amerikaans bedrijf dat beurzen bezit voor financiële en grondstoffenmarkten en 12 gereguleerde beurzen en marktplaatsen exploiteert.

ICE heeft al een behoorlijke reputatie opgebouwd en dat kan investeerders over de streep trekken.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • In oktober 15 Bitcoin, in november 17. Moet ik nu lachen of huilen??

    28 november 2019
    • Het volume neemt nu (pas) toe dus zal in december/januari de uitbetaling daarvan ook een stuk mee zijn (ze betalen pas na expiratie uit) Ben benieuwd of ze deze groei kunnen volhouden en uitbouwen..

      28 november 2019